Условна присъда от 18 месеца лишаване от свобода с 3-годишен

...
Условна присъда от 18 месеца лишаване от свобода с 3-годишен
Коментари Харесай

Условно 18 месеца за пенсионера, откраднал пистолета на самоубиеца в „Лаута”

 Симеон Стоев  Симеон Стоев  Симеон Стоев
Условна присъда от 18 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период получи 74-годишният пловдивчанин Симеон Стоев за кражбата на револвера, с който на 26 юли 2017 година в парк „ Лаута ” в града под тепетата се самоуби предприемачът Данаил Божилов.

Районният съд в Пловдив удостовери съглашението, което юристът на подсъдимия Пламен Бонев бе сключил с прокуратурата, откакто клиентът му се призна за отговорен по всички, повдигнати му обвинявания. Решението на съда е дефинитивно и не предстои на митинг.

„ Аз не съм нарушител. За какво да лежа в пандиза, да не съм умъртвил човек. Аз помогнах на полицията, демонстрирах им къде съм скрил оръжието. Надявах се всичко да завърши през днешния ден и да мога да разходя кучето си Рекс. 3 месеца си седнал съм у дома, към този момент забравих да вървя. От стрес отново пропуших цигари, а бях спрял за 8 години. Съжалявам, сгреших ”, бяха първите думи на някогашния граничар след прочитането на присъдата и след тримесечния домакински арест.

74-годишният пенсионер удостовери тезата си, че е взел револвера „ Берета ” на самоубиеца, с цел да не го намерят наркоманите в парк „ Лаута ”, а също така се е надявал това да му помогне да си получи неизплатени заплати от над 14 000 лева от компания „ Омега-Т ”, където работел преди време като охранител. Симеон Стоев бе упрекнат за закононарушение по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс, за това че за времето от 26 юли до 2 август 2017 година в Пловдив е държал огнестрелни оръжия – револвер марка „ Sauer& Sohn ”, модел 38, диаметър 7,65 мм, и револвер марка „ Beretta ”, модел 92FS, диаметър 9 мм, както и муниции за огнестрелни оръжия – 6 патрона диаметър 7,65х17мм и 14 патрона диаметър 9х19 мм., без да има за това съответно позволение.

Според държавното обвиняване на 26 юли 2017 година сутринта в Пловдив, обвиненият разхождал кучето си в парк „ Лаута “, дружно с други лица. Те забелязали и разкрили северно от „ кучешката алея “ натрупа на Данаил Божилов. Симеон Стоев предал каишката на кучето си на присъстващите, с цел да го държат и отишъл до лежащия на земята мъж, с цел да ревизира дали има пулс. Когато вижда намиращия се до него револвер „ Берета “ с пълнител от 14 броя муниции диаметър 9х19 мм той взема решение да го прибере.

Вдига го от земята и го пъха сред панталона и тениската откъм гърба на кръста си. В хода на следствието от всички присъстващи при разкриване на трупното тяло лица били конфискувани натривки, като по пробите, конфискувани от двете ръце на обвинения Симеон Стоев се открива съществуване на микрочастици, които по състав подхождат на тези по гилзата. В хода на следствието било осъществено претършуване и изземване на адреса на Симеон Стоев, където били открити под печката за дърва и конфискувани като материални доказателства два револвера и муниции.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР