Условията за работа в пожарната се подобряват непрекъснато, не се

...
Условията за работа в пожарната се подобряват непрекъснато, не се
Коментари Харесай

Началникът на пожарната видя подобрение, а не влошаване на условията за работа

Условията за работа в пожарната се усъвършенстват непрестанно, не се утежняват, само че това не значи, че те са съвършени. Това съобщи началникът на Национална работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " при Министерство на вътрешните работи основен комисар Николай Николов.
Работим в три посоки – повишение на професионалната подготовка, възстановяване на битовите условия и обезпечаване на защитно облекло , посочи Николов. И сподели пред Нова телевизия, че на 18 септември ще бъде направена първа копка за нова пожарна в квартал " Овча купел ", нови пожарни има и ще има в Карнобат, Казанлък, Варна.
Все отново началникът на пожарната работа у нас посочи, че в последните 40 години не са правени съвсем никакви вложения що се отнася до пожарната . Той акцентира, че в никакъв случай политиката на страната не е била да се разчита на дарения на защитно облекло и изясни, че липсват към 1400-1500 комплекта защитни дрехи. Няма пожарникари със скъсани облекла – има с по-старички , посочи Николов и разясни, че казусът щял да бъде решен доникъде на 2018 година . Вече била пусната социална поръчка за 700 защитни дрехи, щяло да има и още една в подобен размер. Николов сподели и, че в никакъв случай за дарени защитни дрехи не се е плащало от страна на пожарникари, а са били платени пътни разноски от някои пожарникари за подаяние на 1000 комплекта защитно облекло от кмета на канадския град Торонто . Не платихме, тъй като това не е държавна политика, само че тези дрехи са доста качествени, посочи началникът на пожарната.
Николай Николов сподели и, че бюджетът на пожарната годишно е към 200 млн. лв. и щели да бъдат вложени малко над 60 млн. лв. за екипировка.
Комисарят отхвърли и да има случаи, при които пожарникари отиват сами да гасят пожар . Проблемът бил, че в по-малките обитаеми места имало единствено по двама дежурни и когато има сигнал, трябвало да се чака от отишлия на място да пристигна най-малко още един човек.
За край Николов акцентира и, че никоя пожарна работа в Европа не е задоволително готова сама да гласи пожари на небостъргачи. За това е належащо да има планувана инфраструктура на самата висока постройка – да вземем за пример контейнери с вода на основни места.
Празник на пожарникарите и ден за митинг
Днес и пожарникарите, и служителите на реда излизат на митинг - в София, от 12:30 часа и във Варна, от 18:30 часа. Искането на чиновниците в системата на Министерство на вътрешните работи е заплатите им да бъдат увеличени със задна дата - от 1 февруари тази година. Според заместник-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов, за това ще са нужни 136 млн. лв., с които ведомството не разполага.
СФСМВР ще организира брифинг пред Народното събрание с искане за успеваемост, резултатност и обезпеченост. Полицаите стачкуват и поради проблемите в ГДПБЗН и отрицателният резултат, до който ще докара тяхното задълбочаване, както и поради неналичието на действителен обществен разговор в Министерство на вътрешните работи. От 12:30 часа в брифинга ще вземат участие Борис Прешелков - заместник-председател на УС на СФСМВР; Ивайло Димитров - заместник-председател на УС на СФСМВР; Илия Кузманов - заместник-председател на УС на СФСМВР; Илия Хрисимов - заместник-председател на УС на СФСМВР. Брифингът ще бъде последван от пожаро-приложна проява, която ще се организира на пл. " Народно заседание ".
Протест от 18:30 часа в град Варна пред филиала на спектакъл " Стоян Бъчваров ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР