Условията за прием в детски градини в София отново претърпяха

...
Условията за прием в детски градини в София отново претърпяха
Коментари Харесай

Отново промени в критериите за прием в детските градини в София

Условията за банкет в детски градини в София още веднъж претърпяха смяна – за следващ път. Идеята е да могат бъдат одобрявани повече деца и да има по-справедлив банкет в общинските детски градини и в подготвителните групи в общинските учебни заведения в София.
По отношение до преимуществото кой отива в градината, обстановката е следната – повече точки ще се дават по аршин „ местоживеене “ т.е. наоколо до съответната градина – по непрекъснат и сегашен адрес. Беше гласувано предложение на Малина Едрева непосредствено в зала, съгласно което ще се дават даже до 3 точки по този аршин при родители с непроменян непрекъснат или сегашен адрес от над 2 години преди записване. 2 точки пък ще се дават при смяна в границите на от 1 до 2 години преди записване. 2 точки ще се дават и по непрекъснат или сегашен адрес на един родител и/или аставник.
Също 2 точки ще има за работещи родители или студенти в софийските университети, като до момента за студентите-родители се даваше 1 точка. Освен това беше взето решение да се дава 1 точка за близнаци, а не 2, както до момента – на съображение тъй като до момента се е точкувало, че децата са хем близнаци, хем брат и сестра.
От групата на " Патриотите " желаеха " 2-3 точки " и за родители с адресна регистрация в софийските села, тъй като било по-лесно да си водиш детето от " Надежда " на детска градина във " Връбница ", в сравнение с от софийско село в София.
Съгласно други промени, към този момент в яслите групите ще са до 23 деца – само че единствено там, където потенциалът на съответното образователно заведение разрешава. Това би трябвало да разреши банкет на още 700 деца, само че чакащи за ясла в София са над 5500 деца.
С цел да се предотвратят злоупотребите с подправени медицински диагнози се стяга и контролът при банкет на деца, с хронични болести. Допустимият брой в група пада от 5 на 3. А децата със специфични просветителни потребности ще са 2, а не 3 в група, както до момента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР