Условията за плащане по договорите за доставка на газ в

...
Условията за плащане по договорите за доставка на газ в
Коментари Харесай

България ще трябва да плаща газа в рубли

Условията за заплащане по договорите за доставка на газ в рубли ще бъдат изяснени при реализиране на контакти с купувачите на съветски газ, сподели пред кореспонденти Дмитрий Песков, прессекретарят на президента на Руската федерация.

" Президентът (на Руската федерация) в границите на една седмица и да се основат условия това заплащане да се прави в рубли. В взаимозависимост от това по какъв начин се реализират контакти с купувачите на газ, по какъв начин им се изясняват изискванията за заплащане в рубли, те ще формулират своята позиция ", сподели Песков.

" Нека изчакаме до този миг ", добави той, отговаряйки на въпрос на ТАСС дали европейските купувачи ще сметнат решението за заплащане в рубли като нарушаване на договорите.

Песков сподели още, че Москва ще се опита да реши проблемите,, " преходът към рубли в действителност ще е проблем за към Руската федерация страни. "

" Той (сръбският президент Александър Вучич) е прав, това в действителност може да е проблематична обстановка ", сподели представител на Кремъл. Песков обърна внимание на обстоятелството, че " България в този случай подхваща вражески стъпки, враждебни стъпки към Русия ". " Затова тя ще би трябвало (да купува газ) за рубли, без значение дали желае или не желае, харесва или не ", сподели Песков.
 Украйна прикани Европейски Съюз да не заплаща за съветския газ в рубли
Украйна прикани Европейски Съюз да не заплаща за съветския газ в рубли

Това ще е като да оказва помощ на Украйна с една ръка, а с другата - на руснаците да убиват украинци, твърди Кулеба

" Но в това време това не се отнася за Сърбия . Това е проблем, който би трябвало да бъде решен и, несъмнено, терзанията на Сърбия ще бъдат главен приоритет за нас ", увери представителят на съветския водач.

По-рано Вучич сподели, че решението на Русия да приема заплащания за доставки на природен газ единствено в рубли се е трансформирало в огромен проблем за света.

Руският президент Владимир Путин разгласи в сряда, че Русия ще откаже да одобри заплащане за доставки на природен газ в " компрометирани ", съгласно него, валути, в това число долари и евро, и ще премине към заплащания в рубли. Според него, откакто заплащанията на Русия за газ с неприятелските страни преминат в рубли, задграничните консуматори би трябвало имат опция да правят нужните интервенции.

Държавният глава акцентира, че бъдещите промени в газовите контракти с " неприятелските " страни ще обиден единствено валутата на заплащане - тя ще бъде изменена на съветската рубла.

Като част от наложените наказания против Русия след нашествието в Украйна, западните страни постановиха обилни ограничавания на финансовите потоци в международни валути - долари, евро, йени и други Европейски Съюз даже забрани изнасянето на евробанкноти за Русия. Някои съветски банки бяха извадени от системата за интернационалните разплащания SWIFT, а компаниите за интернационалните прехвърляния и кредитни карти - " Уестърн Юнион ", " Виза ", " Мастъркард " и други стопираха активността си на съветска територия.

Във вторник стана ясно, че на среща на върха тази седмица за взаимно закупуване на газ, полутечен природен газ и водород преди идната зима, съгласно план на изказването им от идната среща на върха, предава Ройтерс .

Европейската комисия предходната година предложи система за страните от Европейски Съюз за взаимно закупуване на стратегически ресурси от газ, за което някои членове, в това число Испания, приканиха като метод за обезпечаване на буфер против евентуални спирания на доставките. Страховете от спиране на доставките набъбнаха, откакто Русия нахлу в Украйна. Русия доставя 40% от газа в Европейски Съюз.
 Русия: Европейски Съюз да се приготви за $300 за барел, в случай че се откаже от съветски нефт
Русия: Европейски Съюз да се приготви за $300 за барел, в случай че се откаже от съветски нефт

Новак: Някои даже споделят 500 $ за барел

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи по-рано, че Европейски Съюз би трябвало да влага във възобновими енергийни източници , уточнявайки, че жителите също могат да създадат своя принос, като употребяват по-малко сила.

Съединени американски щати и Англия към този момент, само че Европейски Съюз не посмя В същото време Европейската комисия създаде проект за последователно отричане от съветските енергоизточници до 2030 година

По време на срещата на евролидерите във Версай ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен разгласи още по-амбициозен проект според който от 2027 година Европейският съюз ще приключи вноса на съветски газ и нефт. В " Туитър " тя разгласи, че ще предложи проект в тази тенденция в средата на май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР