Условията в т.нар. луксозен арест на Г.М. Димитров са потресаващи

...
Условията в т.нар. луксозен арест на Г.М. Димитров са потресаващи
Коментари Харесай

И Евгения Банева се оплака от лоши условия в ареста

„ Условията в така наречен „ първокласен арест ” на „ Г.М. Димитров ” са потресаващи и може да се получи забавно, в случай че ми разрешат да си повеждам акцията за евроизборите от килията, с цел да може да види обществеността в какви условия лежат арестантите в България, горделив член на Европейския съюз. Това сподели Евгения Банева преди началото на съвещанието на Специализирания углавен съд.
Тя разяснява информацията, че е водела контакти с близки от килията.

„ Това е следващото нещо, което аз отнасям към авансово оповестена за отговорна. Защото на 28 декември при акция по намиране на телефона на моя брачен партньор, сходна акция наречена на арестантски диалект „ цялостен тараш “ беше осъществена и в моята килия. Нищо не беше намерено. Пълният тараш беше последван от още два други цялостни тараша няколко дни по-късно. По предписание на прокуратурата бях преместена в нова килия, където също бях подложена на към четири нови цялостни тараша, някои, от които в жанр „ Рамбо “, съобщи Банева.

Тя изясни, че при при обиска в килията й нахълтали 6-7 души с железни детектори за разкриване на непозволени предмети. По време на акцията се изважда всичко от помещението – облекла, храни, „ обзавеждане “.

„ Ако е имало нещо, което е трябвало да бъде открито, да е било открито. Иначе всички останали внушения намирам за безспорна неистина “, безапелационна бе брачната половинка на Николай Банев, цитира НТ.

Прокурорът Мария Дойчева съобщи, че според Наказателно-процесуалния кодекс обвинените лица нямат обвързване да приказват истината и Банева се възползва от това.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР