Условията, в които работят, също не са добри. Днес те

...
Условията, в които работят, също не са добри. Днес те
Коментари Харесай

От месеци работещите в тубдиспансера във Варна не са взимали пълните си заплати

Условията, в които работят, също не са положителни. Днес те се срещнаха с националния омбудсман Диана Ковачева, която имаше приемен ден в морския град.

Варна

Сред хората, които потърсиха подпомагане от омбудсмана Диана Ковачева, бяха медицински експерти от Специализираната болница за лекуване на туберкулоза във Варна. В навечерието на празниците и макар всеобщите митинги на медицинските сестри за почтено възнаграждение, работещите в здравното заведение не са получавали заплати от април.
Юлияна Панайотова, санитар: ”Нямаме заплати от седем месеца, осмия към този момент. Само на по един задатък и той до юли месец е изплатен. ”Антоанета Димитрова, санитар: ”Писали сме писма до Общината, писали сме до министерството-никой никакви ограничения.
Освен заплати, работещите в болничното заведение не са получавали и пари за облекло, за превоз, а в стационара на здравното заведение няма отопление.
Снежана Иванова, здравна сестра: ”Ние всичко сме изработили, поставяме и грижи, а за нас всеки е абдикирал. ”
Омбудсманът пое уговорката да сезира здравния министър Кирил Ананиев.
Диана Ковачева, омбудсман на Република България: ”Туберкулозата е доста рисково заболяване и чиновниците в тази болница заплашват, че ще изоставен. Надявам се да бъде решен техният проблем в скоро време. ”
От началото на годината до омбудсмана са подадени 500 тъжби от Варна и района, а през днешния ден единствено за два часа през приемния кабинет минаха над 60 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР