Усложенена е метеорологичната обставновка с много снеговалеж и силен вятър

...
Усложенена е метеорологичната обставновка с много снеговалеж и силен вятър
Коментари Харесай

Остава усложнена обстановката в страната

Усложенена е метеорологичната обставновка с доста снеговалеж и мощен вятър съвсем в цялата страна, заяви Иван Досев, член на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура ".
"Имахме доста проблеми с непокорство на водачи, изключително на тежки МПС, които се опитваха, откакто придвижването е спряно, да заобикалят колоните. Половината проблеми със закъсали МПС-та са в резултат на многото сняг, а другата половина са в резултат на недобросъвестни дейности и водачи, тръгнали неподготвени на път. Като цяло рестриктивните мерки в страната са главно за тежкотоварното придвижване. Преминаването през прохода "Петрохан " е неразрешен и за леко придвижване. "
Поради неприятните метеорологични и пътни условия е прекратено пропускането на товарни коли от Румъния за България през Дунав мост 2 Видин-Калафат, изясни Владислав Павликянов от Пътна полиция.
"По наша молба е спряно придвижването на румънска територия на тежкотоварния трафик, защото не може да се поеме повече този трафик- паркинги и отбивки са цялостни. Апелирам към водачите да не подхващат пътувания през днешния ден или в случай че подхващат, да бъдат оборудвани с вериги, да съблюдават рестриктивните мерки, които са въведени от "Пътна полиция " и да имат поради, че глобата е доста висока за нарушаване- 1000 лв. санкция и три месеца отнемане от правоуправление. "
Екипите на "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Монтана са реагирали на над 30 сигнала, свързани с усложнената зимна конюнктура. Приоритетно силите и средствата са били ориентирани за освобождение на закъсал рейс с 25 деца на пътя за Горно Церово. Аварийните екипи във Враца са реагирали на 23 сигнала за паднали дървета на уличното платно в резултат на снега. Десетки селища в Северозапада са с прекратено електроснабдяване.
Вече е възобновено придвижването на влаковете в секторите Мездра - Роман и Мездра -Руска Бяла, оповестиха от БДЖ. Движението на влаковете е със забавяне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР