Ускоряването на тоталитарния валяк под лозунгите Не на дезинформацията! не

...
Ускоряването на тоталитарния валяк под лозунгите Не на дезинформацията! не
Коментари Харесай

Европа заплашва да забрани “Туитър”

Ускоряването на тоталитарния валяк под лозунгите " Не на дезинформацията! " не стартира с изказването на френския министър, отговарящ за цифровата промишленост, който заплаши да забрани “Туитър ” в Европа.

Всичко стартира доста по-рано: от момента, в който РТ беше упрекнат в разпространяване на „ умишлено погрешни измислици “. Дали " измислиците " се отнасяха до президентската акция или до политиката, не е значимо. Важното е, че казаното в ефир не се харесаше на властта. Или по-скоро на управляващите. Не се харесваше на Лондон, Берлин, Париж и описът продължава. Независимо от тематиката, поканените специалисти, степента на докладване, всичко се наричаше общо и безсистемно „ дезинформация “.

Тъй като РТ, “Спутник ” и като цяло всичко, което има отношение към излъчването от Русия на европейски езици, е неразрешено, запушено и с катанец, в този момент ще би трябвало да блокират различни (други, разнообразни ) гледни точки, като забранят - Страшно е да се каже! - американската обществена мрежа, трансформирала се може би в най-ефективното средство за предаване на информация на Запад.

“Туитър ” не е за издание на фотоси на котки и видеоклипове с образование по какъв начин вярно да боядисвате мигли. „ Туитър “ е, когато изречената дума незабавно става обществена. Това е онази птица, която един път изхвърчала, няма да я хванеш. И това е най-точният знак на разпространяването на информация.

И в този момент Жан-Ноел Баро (ръководител на френското министерство на цифровото развитие) и Тиери Бретон (европейски комисар по вътрешния пазар) взеха решение да дадат ултиматум на Илън Мъск.

Или Мъск е обект на Закона за цифровите услуги, или “Туитър ” ще бъде неразрешен за потребление във всички 27 страни-членки на Европейски Съюз. И европейските забрани не са съветски игри с прокси сървъри. Тук един път поставеното блокиране е такова, че да няма скърцане.

Следователно или Мъск навежда глава и стартира да чисти наличието, както обича Европейската комисия и в областите, които показва, или “Туитър ” ще бъде неразрешен.

Защо “Туитър ” толкоз ядоса европейските дами и господа? Имаше крясъци, че незабавно щом Мъск, по право на притежателя, разпръсна отдела, който освен цензурираше известията, само че и предаваше на ФБР персоналната преписка на потребителите, количеството на " омразата стартира да излиза от всевъзможни граници ". Данните от одита обаче споделяха и не престават да приказват противоположното: такива туитове, в случай че вземем всички ежедневни консуматори и всички ежедневни изявления, са по-малко от половин %. Така че казусът не е " дезинформация " и сигурно не " расистки и ксенофобски изказвания ".

Проблемът е просто в достъпа до друга информация, която не е разводнена от брюкселската цензура и в също толкоз простата опция да се приказва. На всякаква тематика. Дори и на самия връх на Европейски Съюз да не му се харесва изказванието.

„ Туитър “ е рисков за Европейски Съюз и тъй като хаштаговете към този момент не се модерират и не на последно място заради това целият френски кабинет бяга от личния си народ от няколко седмици: задоволително е да публикувате мястото на посещаване на държавен ВИП - и оркестър към този момент го чака, изпълнявайки " марша на празните тенджери ".

Но това са дреболии, развлечения. Сега истината става ясно. За това какво се случва в зоната на СВО. За гибелта на европейци в региона на конфликтите. За тяхното количество. А в Съединени американски щати изборите предстоят. А също в Европа. Така че еврокомисарят Тиери Бретон и ръководителят на френското министерство на цифровото развиване Баро в действителност има от какво да се опасяват. Във време, когато обичайните медии са изгубили или губят въздействието си, опциите на “Туитър ” единствено се усилват.

За Мъск това е борба с дълбоката страна, която няма за какво да изпитва топли усеща към предприемача.

За нас това е повтаряне на предишното. Съюз на съветските социалистически републики също се разпадна, тъй като заглуши всички отзиви, като се изключи партийното. Е, във всеки случай ще продължим да имаме свои лични обществени мрежи, тъй че няма потребност да се притеснявате за разнообразието от гледни точки в Русия.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР