Ускоряване на изпълнението на проектите за жп коридори, пътища, и

...
Ускоряване на изпълнението на проектите за жп коридори, пътища, и
Коментари Харесай

Христо Алексиев прие управлението на МТИТС от Георги Тодоров

Ускоряване на осъществяването на плановете за жп коридори, пътища, и цифрови автомагистрали е една от главните ми задания. Това съобщи новият министър на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев при приемане на ръководството на министерството от Георги Тодоров.
„ През последните 5 месеца стартираха жп планове на стойност над 1 милиард лв.. По Програма „ Транспортна съгласуваност " се чакат вложения в размер на 4 милиарда лв., след утвърждение на Европейската комисия. Ще аплайваме интензивно и по Механизма за обвързвана Европа 2021-2027 ", сподели министър Алексиев.
Той добави, че по плана на Плана за възобновяване и резистентност, средствата за „ Транспортна съгласуваност " възлизат на 1,8 милиарда лева По думите му, за „ Цифрова съгласуваност " се чакат вложения за близо 1 милиард лева, от които 300 млн. лева е привлечено финансиране от страна на операторите.
„ В рамките на моя мандат ще изисквам засилен надзор на осъществяването на концесионните контракти, както и продължение на промените в бранша ", бе безапелационен Христо Алексиев. Той изрази предпочитание за бъдещо съдействие с досегашния министър Георги Тодоров.

****
Христо Алексиев e икономист и специалист в транспортния бранш.
Притежава редица квалификации и документи от „ Импириъл Колидж Лондон ", Бизнес учебното заведение на Оксфордския университет и други интернационалните просветителни институции.
Ръководил е сполучливата реализация на едни от най-големите инфраструктурни планове в транспортния бранш.

В своя професионален опит е бил съветник по плана за създаване на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив; член на Съвета на шефовете на Зона за публичен достъп в „ Пристанище Бургас " ЕАД; член на Управляващия комитет на „ Европейски предпочитан план 22 " в Брюксел, член на Управителния съвет на Международната организация Европейски товарен железопътен кулоар 7 в Будапеща, ръководител на Съвета на шефовете на „ Пристанище Бургас " ЕАД; ръководител на Управителния съвет и заместител общоприет шеф на Националната компания „ Железопътна инфраструктура ".
През 2017 година Христо Алексиев беше министър на превоза, осведомителните технологии и известията в служебното държавно управление на Огнян Герджиков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР