Ускореното изграждане на центрове за данни и смарт-фабрики тласка развитието

...
Коментари Харесай

Прогнозират силен ръст на оптичните комуникации в следващите години


Ускореното създаване на центрове за данни и смарт-фабрики тласка развиването на пазара на оптични връзки (снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на оптични нишки ще нарасне от $4,9 милиарда през 2022 година до $8,2 милиарда през 2027 година при междинен годишен ритъм на напредък от 10,9% за обсъждания интервал, предвижда “Markets and Markets”. Динамиката на този пазар ще зависи от фактори като по-нататъшното разпространяване на интернет и увеличаващия се трафик на данни, ускореното създаване на центрове за данни в международен мащаб и все по-силното търсене на по-големи честотни ленти.

Очаква се “стъклото “ да пораства с най-високи темпове през прогнозния интервал. Стъклените оптични нишки работят дейно както при ниски, по този начин и при високи температури. Техните стъклени ядра предават светлината по-ефективно и разрешават доста по-високи скорости на трансфер, по тази причина сходни могат да се употребяват на огромни дистанции на транспорт.

Стъклените оптични нишки могат да работят при стеснен диаметър на сърцевината, към 8–10 µm за едномодово влакно и към 50–100 µm за многомодово влакно. С сходни характерности те са мечтани средства за транспорт и това ще води до увеличение на тяхното разбиране в разнообразни сфери на приложение, в това число телекомуникациите, локалните мрежи (LAN) и центровете за данни.
още по темата
Едномодовите нишки ще са най-бързо развиващият се сегмент на пазара на оптични връзки през прогнозния интервал. Този тип влакна имат вътрешност с дребен диаметър, към 9 µm, което разрешава боравене с един-единствен светлинен режим.

На собствен ред сходна характерност води до понижаване на броя на светлинните отблясъци, генерирани при прекосяване на светлината през сърцевината, като по този метод се понижава затихването и сигналът пътува по-далеч.

Едномодовите нишки се радват на огромно търсене измежду операторите на телекомуникационни системи и центровете за данни.

От позиция на профила на потребителите се чака пазарът на промишлени приложения да пораства с най-бърз ритъм през петте години от 2022 година до 2027 година Индустриалните мрежи употребяват оптични нишки поради тяхната резистентност на звук и електромагнитни разстройства – оптиката минимизира тези въздействия.

Разпространението на смарт-фабрики в стопански системи като Южна Корея, Китай и Съединени американски щати ще е в основата на растежа на пазара на оптични нишки за индустриалните приложения през прогнозния интервал.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР