уските войски ще получат отворен път за превземане на ключови

...
уските войски ще получат отворен път за превземане на ключови
Коментари Харесай

Зеленски: Ако Русия успее да постави "малкото си знаме" над Бахмут, това ще помогне да се мобилизира тяхното общество, за да се създаде идеята, че те имат мощна армия

уските войски ще получат " отворен път " за завладяване на основни градове в Източна Украйна, в случай че получат контрола над Бахмут, предизвести президентът Володимир Зеленски в изявление за CNN.
 
Той отбрани решението си да задържи украинските сили в обсадения град. " Това е тактиката за нас ", сподели Зеленски, настоявайки, че военното управление на Киев е обединено в удължаването на защитата на града след седмици на съветски офанзиви.
 
" Разбираме, че след Бахмут те могат да стигнат по-далеч. Биха могли да отидат до Краматорск, биха могли да отидат до Славянск, това ще бъде отворен път за руснаците към други градове в Украйна, в посока Донецк ", предизвести Зеленски: " Ето за какво нашите момчета стоят там ".
 
Зеленски акцентира, че претекстовете му да резервира града са " доста разнообразни " от задачите на Русия. " Ние разбираме какво желае да реализира Русия там. Русия се нуждае от най-малко някаква победа, даже дребна, даже като унищожи всичко в Бахмут, просто убивайки всеки граждански там ", уточни Зеленски.
 
Той съобщи, че в случай че Русия успее да " сложи дребното си знаме " над Бахмут, това ще помогне " да се активизира тяхното общество, с цел да се сътвори концепцията, че те имат мощна войска ".
 
" Казах на началника на щаба да откри подобаващите сили, с цел да помогне на момчетата в Бахмут. Няма такава част от Украйна, която да бъде изоставена ", разгласи по-рано Зеленски.
 
" Няма украински окоп, в който издръжливостта и героизмът на нашите бойци да не са скъпи ", добави той.
Президентът на Украйна назова слуховете за украинско евакуиране от Бахмут " дезинформационни известия ", идващи от тези, които не са имали достъп до поверителните брифинги за взимане на решения.
 
" Ние пазиме и ще продължим да пазиме всяка част от Украйна ", сподели Зеленски и добави: " Когато му пристигна времето, ще освободим всеки град и село в страната ни. И ще накараме окупатора да дава отговор за всеки изстрел против Украйна, за всяко подло деяние против украинците ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР