Усилията трябва да са насочени в сферата на дипломацията и

...
Усилията трябва да са насочени в сферата на дипломацията и
Коментари Харесай

Радостин Василев: Главният прокурор трябва да поиска имунитета на Красен Кралев

Усилията би трябвало да са ориентирани в областта на дипломацията и образованието. Националният интерес е заплашен когато някой оттатък решенията на Народно събрание направи крачки. Това е тематика, която е по-далече от спорта, само че близка до сърцата на българите.

Не допускам, че член на кабинета би позволил да се стигне до червен картон.

Има редица сигнали за корупционни дейности, които са довели до ощетяване на страната. Най-пресният образец - комплекс “Септември”, който до момента не е стопанисван, той се стопанисваше от трети лица. Те получаваха наеми. Има противозаконни тенис-кортове, сервизи. Проблемът е, че безстопанствеността на Красен Кралев е довело до висока вреда - стотици хиляди лв..

Нашият въпрос е за какво министерството не е влезнало във притежание на този парцел. Разследване ще има. За мен това е грандиозна неправда по времето на Красен Кралев. Преди 10 дни ние влязохме във притежание за първи път. Прехвърлен е от регионалната администрация, само че е траяла вакханалията. Това не е най-сериозен. 15 млн. лв. липсва от спортните салони. Има социална поръчка, която е анулирана от съда, само че парите ги няма. Има отвод от компаниите да възстановят парите. Няма и един гвоздей забит. Значи приказваме за проведена незаконна група. Знаем кой е провел тази група, само че е оставя органите да го потвърдят. Има избрани зависимости в тези компании. Плащането се е направило на 31 декември. На идващият ден заплащането нямало да бъде допустимо.

Десетки хора заслужават да бъдат в пандиза. Това, че съм самоуверен да потегли намерено, това ми носи избрани негативи. Един човек се позна в моите думи - господин Красен Кралев. Това е първият, на който основният прокурор би трябвало да му изиска имунитета. Считам, че мълчанието на прокуратурата, в допълнение девалвира доверието в нея. Ще принудят министър да прави цивилен арести. Приемете, че съм подготвен на всякаква форма, с цел да се въздаде правдивост.

Когато една страна действа, без прокуратурата да оказва подпомагане на органите, е доста мъчно. България е първата страна, в която да има война сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Ние сме за образец по какъв начин не се случват нещата.

Като министър не ме заплашват директно, само че ми подмятат през трети лица. При мен това ме окуражи още повече. Винаги става въпрос за финансови ползи.

Заплашват ме хора, на които нарушавам ползите. Може би съм бил най-често при министър Рашков и се работи интензивно по редица сигнали. Мисля, че ще има резултат.

Не искам да се срещам с Борислав Михайлов. Лидерът на Има Такъв Народ има място на всички места.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР