Усилията трябва да са насочени към това да не се

...
Усилията трябва да са насочени към това да не се
Коментари Харесай

Мария Габриел: Сред отвлечените от „Хамас“ има двама заложници с български произход

„ Усилията би трябвало да са ориентирани към това да не се стигне до районна ескалация, интернационалната общественост да търси решение и на филантропичната рецесия в Газа. За нас е значимо, че се срещнахме със фамилии на заложници. Стана ясно, че измежду отвлечените от „ Хамас “ има двама заложници с български генезис “, сподели вицепремиерът Мария Габриел след връщането от Израел.

„ Бих желала да кажа, че това е информацията, която можем да споделим. Продължаваме да вършим всичко належащо да се стигне до освобождението на заложниците. Няма нищо по-благородно от спасяването на човешки живот “, добави тя.

Габриел посочи, че когато има повече информация, която не заплашва живота на заложниците, тя ще бъде оповестена.

„ Солидарност, признателност и съгласуваност – по този начин бих определила посланията, които през днешния ден с премиера Николай Денков предадохме на страната Израел. Благодарна съм за топлото посрещаме. Изразяваме своята взаимност с Израел и осъждаме терористичните офанзиви на „ Хамас “ и всички да призовем за незабавното освобождение на заложниците. България съумя да изтегля своите краткосрочно пребиваващи сънародници и 36 жители и членове на техните фамилии бяха в първата група, евакуирани от Ивицата Газа “, уточни тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР