Усилията ни не са били напразни, отбеляза още президентът на

...
Усилията ни не са били напразни, отбеляза още президентът на
Коментари Харесай

Станишев: България зае сериозно място в речта на Юнкер

Усилията ни не са били напразни, означи още президентът на Партията на европейските социалисти незабавно, откакто ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер завърши речта си пред Народното събрание в Страсбург.

„ Срещите ми като президент на ПЕС с Жан-Клод, както и диалозите на премиера Борисов, явно имат своя позитивен резултат.
Когато се работи с обединени старания в името на национални цели като приемането на България в Еврозоната и в Шенгенското пространство – това дава резултати.

Днес Жан-Клод Юнкер твърдо съобщи, „ че е време България и Румъния да влязат в Шенген “ – нещо, за което организирах и национална акция през 2015 година, не отстъпвам непрекъснато, имам поддръжката на европейските социалисти и сложих още един път при персоналната ми среща с ръководителя на Европейска комисия това лято.

Юнкер разгласи, че и страните, подготвени да влязат в Еврозоната - каквато е България, би трябвало да бъдат позволени колкото може по-бързо. Още едно доказателство, че когато има воля, резултатите рано или късно ще дойдат.

В речта си, Юнкер се разгласи и срещу много спорната концепция за Европа на 2 скорости, против което през цялото време са срещу както европейските, по този начин и българските социалисти. „ Европа има два бели дроба, единият на изток, другият на запад, и в случай че не диша с двата по едно и също време, би се задушила “, сподели президентът на Европейска комисия.

„ Намирам това за позитивен знак. Неслучайно президентът на Европейска комисия разказа Европейския съюз като свързващ „ Европа от Виго (Испания) до Варна “ , а не употребява някой по-източен град в друга страна. Това значи, че ние сме в дневния ред и това би трябвало да го използаме в оптималната степен по времето на Българското председателство на Съюза “, добави Сергей Станишев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР