Усилията на второто служебно правителство ще бъдат насочени към постигане

...
Усилията на второто служебно правителство ще бъдат насочени към постигане
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ще предприемем мерки за овладяването на цените на храните

Усилията на второто служебно държавно управление ще бъдат ориентирани към реализиране на действителни резултати в преодоляването на цените на питателните артикули , съобщи министър-председателят Гълъб Донев по време на форума на сп. „ The Economist “ – „ Светът през 2023 “.

Премиерът Донев означи, че по негова самодейност във вторник в Министерския съвет ще се организира работна среща с присъединяване на министри и шефове на организации . Целта е да бъде показан разбор на образуването на цените , като по отношение на резултатите от този разбор ще се търсят вероятните решения за спирачка на покачването им .

Премиерът Донев беше безапелационен, че без значение от вътрешната политическа несигурност и турбулентната външна среда, държавното управление ще продължава напъните си за реализиране на непоклатимост и предвидимост, за стимулиране на икономическата интензивност на българския бизнес и задграничните вложители.

Министър-председателят Гълъб Донев съобщи още, че въпреки и с евентуално къс фиктивен мандат, служебният кабинет не може да си разреши да неглижира стратегически значими инициативи . Премиерът даде за образец развиването на човешкия капацитет на българската нация и подобряването на демографската обстановка в страната, както и потребността от прецизен надзор върху разходването на обществените средства във всички сфери. Министър-председателят напомни също съвкупността от рецесии, с които трябваше да се оправя служебният кабинет – цените на енергоносителите, инфлацията, неналичието на предвидимост и сигурност за доставките и цената на природния газ, невижданият мигрантскинатиск. „ Днес по всяка една от тези невралгични тематики се регистрира утешение, ситуацията в страната беше нормализирана “, посочи Донев.

В умозаключение министър-председателят Гълъб Доне в оприличи света на малко дете , което се учи да върви в една друга демографска действителност, в която баланс може да се реализира посредством основаването на мрежа от политики за младите, фамилиите, децата и възрастните. „ Лицето, което ще има нашият свят на следващия ден, зависи от решенията ни през днешния ден. Ако в тези решения ни води убеждението, че всеки човек е скъп, светът ни ще бъде по- хуманен “, съобщи министър-председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР