Усилията на еврокомисаря по разширяването на ЕС Оливер Вархели, както

...
Усилията на еврокомисаря по разширяването на ЕС Оливер Вархели, както
Коментари Харесай

Заев пак заговори за напредък за членството на Северна Македония в ЕС - с помощта на България

Усилията на еврокомисаря по разширението на Европейски Съюз Оливер Вархели, както и на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, имат за цел да се реализира съглашение и да имаме позитивно решение в края на годината. Това сподели македонският министър председател Зоран Заев в Скопие, съобщи БГНЕС.

" Усилията на Вархели и Мишел са до 14-17 декември когато ще се организира Съвета на Европа да има позитивно решение ", акцентира Зоран Заев. " Има прогрес с България в региона на двустранното съгласие. Все още не са дефинирани всички крачки и направления. За тях би трябвало да се водят договаряния...Има съществени и позитивни послания от България, на които ние желаеме да отговорим по същия метод - с позитивни послания. Аз имам вяра, че имаме умни хора, политици и специалисти в министерствата на външните работи, с цел да подсигуряваме положително настояще и положително бъдеще, както на македонците, по този начин и на българите, а и на всички жители на РСМ за по-добро бъдеще с нашия източен комшия, за който аз постоянно споделям, че сме приятелски народ ", сподели още министър-председателят.
 Македония търси поддръжка за участие в Европейски Съюз от България до края на годината Македония търси поддръжка за участие в Европейски Съюз от България до края на годината
Не става въпрос за изтриване на историята. Историята споделя, че по това време монархо-фашисткото държавно управление правителство на България...

На въпроса дали България ще одобри, че " те не са неестествен народ и нация основана след 1945 година ", Заев отговори: Не желая да разясня избрани диалози, изявленията и изявления в медиите, тъй като българският президент Румен Радев и министър председателят Стефан Янев в никакъв случай не са споделили пред мен сходно нещо ".

" Те имат вяра в нашето другарство, нашето съдействие и добросъседство. Те схващат нуждата да оказват помощ от българска страна, както това усещаме и ние от македонска страна, тъй като е доста значимо каква история пишем през днешния ден. Никой от нас не желае ние да дадем дефинитивна оценка за историята. Историята, както написа в Договора за добросъседство, би трябвало да бъде мост за другарство и съдействие. Вярно е, че ни боли за избрани мнения, само че те там също реагират за избрани мнения у нас. Но, това не са публични мнения. Президентът Радев и министър председателят Янев пред мен като министър председател в никакъв случай не са споделили сходни неща ", разясни още Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР