Усилията на двете служебни правителства през изминалата година за увеличаване

...
Усилията на двете служебни правителства през изминалата година за увеличаване
Коментари Харесай

Радев открои прозрачната работа на служебните си правителства пред посланик О‘Брайън

Усилията на двете служебни държавни управления през миналата година за увеличение на прозрачността в работата на изпълнителната власт.

Това открои президентът Румен Радев по време на срещата си с ръководителя на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати дипломат Джим О`Брайън, оповестиха от Президентството.

По думите му, българското общество чака от прокуратурата съответни дейности по импортираните от служебните държавни управления през м.г. редица сигнали за осъществени нарушавания в ръководството, което е наложително изискване за връщането на доверието в институциите, акцентира още президентът.

Според него, мощната стопанска система, проспериращото общество и свободните медии могат да се градят единствено на върховенството на правото и това изисква битката с корупцията да не е подвластна на политически или други съображения. 
 Българският закон
Българският закон " Магнитски " с няколко версии

Разработен е от работна група с специалисти от ДАНС,МВР,МФ,МП,КФН,БНБ

Държавният глава също по този начин оцени високо поддръжката, която гражданското общество у нас получи по линия на Закона " Магнитски " и акцентира нуждата от действителна политическа воля за осъществяване на промяна в системата на правораздаването. Такава промяна ще сътвори качествено нова бизнес среда в България, условия за привличането на стратегически вложения и на първо място ще укрепи държавността, уточни Радев.

Сред акцентите на срещата бяха и провеждането на почтени парламентарни избори, създаването на законодателната рамка, нужна за използването на Плана за възобновяване и резистентност, процеса на присъединение на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване и Шенген,
 МФ твърди, че няма закъснение в Плана за възобновяване и резистентност
МФ твърди, че няма закъснение в Плана за възобновяване и резистентност

Исканията за заплащания по Плана се подават на база на реализирани резултати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР