Усилията на Джеф Безос, свързани с неговата космическа компания Blue

...
Усилията на Джеф Безос, свързани с неговата космическа компания Blue
Коментари Харесай

Джеф Безос наема компанията на съперника си Илон Мъск SpaceX за изстрелвания на ракети

Усилията на Джеф Безос, свързани с неговата галактическа компания Blue Origin бяха възпрепятствани от " разочароващи забавяния ", в това число детонация на ракетен мотор по време на обикновен тест по-рано тази година. И по този начин, до момента в който проектите закъсняват, Amazon беше заставен да подпише договорка със компанията SpaceX - противник в тази област. Компанията на милиардера Илон Мъск ще спомага на Амазон за бъдещи изстрелвания на ракети.

Amazon публично разгласи, че е " подписал контракт със SpaceX за три изстрелвания на Falcon 9 в унисон с проектите за внедряване на Project Kuiper, сателитна широколентова мрежа на Amazon в ниска околоземна орбита (LEO).
 SpaceX изстреля четирима астронавти до Международната галактическата станция
SpaceX изстреля четирима астронавти до Международната галактическата станция

Екипажът излетя с ракетата Falcon 9 през вчерашния ден вечерта

Проектът Kuiper има единствено няколко спътника, до момента в който Starlink на SpaceX има над 4000 спътника в употреба. Предишната поръчка на Amazon за 77 тежкотоварни ракети беше от Arianespace, Blue Origin и United Launch Alliance. Закъсненията на Blue Origin обаче принудиха Amazon да употребява SpaceX за за повече изстрелвания.

Вече има контрактувани три изстрелвания на Falcon 9 и тези задачи са ориентирани към средата на 2025 година, споделят от Amazon.

Това е първият път, когато Безос се обръща към Мъск за помощ в галактическите си инициативи и знак, че нещо не е наред с Blue Origin
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР