Усилено се работи по изграждането на интерконектора с Гърция, по

...
Усилено се работи по изграждането на интерконектора с Гърция, по
Коментари Харесай

Петков взел на ръчно управление интерконектора

Усилено се работи по построяването на интерконектора с Гърция, по който се чака да потече на ниска цена азерски природен газ. Това увери на въпрос на News.bg министър-председателят Кирил Петков, който във вторник участва на обичайна годишна среща сред страна и бизнес .

" Тази седмица ще отида дружно с неговия (на Мицотакис - бел.ред.) вицепремиер, с цел да проверим напредъка на тръбата . Всяка седмица си изпращаме отчети, които демонстрират направените през седмицата стъпки ", сподели Петков.
 От КЕВР проучват разновидности по какъв начин цената на газа за април 2022 година да не е шокова
От КЕВР проучват разновидности по какъв начин цената на газа за април 2022 година да не е шокова

Комисията ще регистрира стойностите на интернационалните котировки към 31 март 2022

И изрази воля до края на месец юни планът да бъде дефинитивно приключен и по него да потече на ниска цена " синьо гориво ".

" Това е голям приоритет на България и аз съм го взел на ръчно ръководство сега, с цел да сме сигурни , че всеки ден, в който сме напреднали, не е ден загубен ", акцентира министър-председателят.

И още веднъж погледна с упрек към предната власт, която съгласно него е бездействала по въпроса с построяването на тръбата.
 Хидротестовете на интерконектора Гърция-България са на финалната права
Хидротестовете на интерконектора Гърция-България са на финалната права

Общият дял на изпълнени хидротестове доближава 2/3 от цялата дължина на трасето

" Единадесет години нищо не е направено и в този момент ние се опитваме да го създадем за шест месеца. Но това ни се случва дружно с всички останали проблеми , които имаме. Например нямаме добре работеща организация за бежанците, нямаме спешен щаб, който да може да реагира, нямахме задоволителна подготвеност да поемем ценовите шокове . В момента вършим от нищо нещо. И когато някой споделя, че може да оправи нещата за един ден, а за 11 години не е направил нищо, почтено - доста се нервирам ", изострен бе Кирил Петков.

Припомняме, думите му са в отговор на някогашния министър председател.

Цената на природния газ е в пъти по-висока от равнищата преди месеци, посочи още. " Това, че нямаме на ниска цена газ от Азербайджан е неточност, която са я създали и никой няма да ни я елементарни. Кирил Петков и предизвести, че и в този момент да купим азербайджански газ, той към този момент ще е на по-високи цени от това, в случай че сме се договорили преди месеци .
 Цените на петрол и газ се намалиха поради договарянията сред Русия и Украйна
Цените на петрол и газ се намалиха поради договарянията сред Русия и Украйна

Роля играе и бързото разпространяване на COVID-19 в Китай

Единственото, което можем да създадем, е да следим обстановката и да купуваме газ на по-ниски от борсовите цени. Всички се надяваме, че в случай че ескалацията не продължи с тези темпове, цените ще се възстановяват. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР