Усещането за радост от живота силно зависи от характера. Има

...
Усещането за радост от живота силно зависи от характера. Има
Коментари Харесай

Изградете сами своето щастие

Усещането за наслада от живота мощно зависи от характера. Има избрани способи на мислене, гледни точки, фундаментални вярвания и дейности, на които се основава щастието. Те отличават хората, които се усещат добре като себе си, от всички останали.

Блогърът Марк дефинира 5-те черти на характера, които съгласно него нса пиедестал на щастието. Те са:

1. Кураж.  Страхът е най-големият апаш на благополучие. Баща е на това да се предадеш. Промъква се през затворени порти и ни ограбва от решимостта и способността да доведем нещата до дъно. И по-късно да се почувстваме по-добре. Смелостта, въпреки това, е неговият противовес. Тя го провокира, дава му отговор и непрекъснато го държи под надзор. Позволява ни да провокираме себе си, да излизаме от зоната на комфорта си и да се насочваме към нови хора и обстановки. Да прегърнем живота с всичката му болежка, безспирни провокации и невероятни, неописуеми наслади.

2.Търпение.  Колко щастливи са нетърпеливите хора? Отговорът е явен. Нетърпението и възприятието за непрестанна прибързаност и тревога затормозяват щастието. Веднага щом се появят. А нормално го вършат, когато стартираме да усещаме загуба на надзор. Човек постоянно би трябвало да осъзнава, че нищо не е 100% под неговия надзор. И че колкото повече пробва да направлява и манипулира обстановката, толкоз по-нещастен ще го вършат изходът и развиването от нея. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР