Усещали ли сте някога, че колкото и пари да правите,

...
Усещали ли сте някога, че колкото и пари да правите,
Коментари Харесай

Кога бяхте най-щастливи, какво правехте? Съвети за емоционално богатство

Усещали ли сте в миналото, че колкото и пари да вършиме, те не ви носят задоволство?    Вероятно сте заседнали в култа към " нищо в никакъв случай не е задоволително “, споделя Маниша Такор, магистър по бизнес администрация в Harvard Business School и създател на MoneyZen: The Secret to Finding Your „ Enough “, която излиза през днешния ден.    „ Това, което унищожава душата, е, тази връзка с парите, работата, триумфа и достиженията, която ви слагат на колелото на хамстера, тъй като в никакъв случай не можете да им се наситите “, споделя Такор пред CNBC Make It.   Тя самата е прекарала по-голямата част от живота си на това колело, до момента в който е работила в промишлеността на финансовите услуги и споделя, че в този интервал е навредила на връзките си, както и на психическото и физическото си здраве.   Така авторката на MoneyZen: The Secret to Finding Your „ Enough “ осъзнава, че живее живота си въз основа на уравнението „ Собствена стойност = Нетна стойност “.

Тъй като парите се употребяват за премерване на това какъв брой добре се показва и пораства една компания, хората може несъзнателно да употребяват същата формула, когато правят оценка личния си триумф и благополучие, споделя тя. Проблемът с този метод на мислене е, че можете да се окажете в съревнование, в което няма крайна линия и да докара до възприятие на незадоволеност от живота макар достиженията ви и това какъв брой пари сте спечелили, споделя още авторката.   „ При липса на прочувствено благоденствие спомагателните пари над това, от което се нуждаете, не усилват удовлетворението ви от живота “, уверена е Такор, която предлага да се фокусираме върху финансовото здраве и прочувственото благосъстояние. 

Какво е финансово здраве и прочувствено благосъстояние?   Вашето финансово здраве е способността ви да употребявате парите, с цел да посрещате потребности като заплащане на наем/ипотека, пазаруване на хранителни артикули, в допълнение пенсионно обезпечаване, обособяване на спестявания.   Въпреки че тези цели са значими, постигането им няма да ви помогне да се чувствате задоволени от живота си, в случай че не изградите и прочувствено благосъстояние.   Това значи да култивирате нещата, които ще ви оказват помощ да живеете пълностоен живот отвън парите, споделя Такор. За нея прочувственото благосъстояние значи да открие и да се любува на всички дребни моменти и прекарвания, които ѝ носят наслада във всекидневието.

За да разберете какво дефинира прочувственото благосъстояние за вас, запитайте се какво бихте почнали (или спрели) да вършиме, в случай че разполагахте с неограничени финансови запаси и доста лимитирано време, споделя Такор.   Хората нормално споделят, че ще спрат да се тревожат или да извършват досадни домашен задания и вместо това те ще стартират да прекарват повече време за пътешестване, спорт, четене, добавя тя.    За да намерите личното си определение за прочувствено благосъстояние, задайте си въпроси като: „ В кой миг от живота си бях най-щастлив? Къде бях? Какво правех? “ или „ Какви креативен действия ми носеха наслада в миналото? “, споделя Такор.   Отговорите на сходни въпроси могат да ви оказват помощ да разберете по какъв начин да разпределите времето си, с цел да увеличите своето прочувствено благосъстояние.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР