USB от тип C ще стане общо зарядно устройство за

...
USB от тип C ще стане общо зарядно устройство за
Коментари Харесай

Единно зарядно в ЕС – от есента на 2024 г.„

USB от вид C ще стане общо зарядно устройство за всички мобилни телефони, таблети и камери в Европейски Съюз до есента на 2024 година

Споразумението бе реализирано през днешния ден от договарящите екипи на Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз.

Според новите правила потребителите към този момент няма да имат потребност всякога да сменят зарядното устройство и кабела всякога, когато си купуват нов уред. Те ще могат да употребяват една и съща зареждачка за всички свои дребни и междинни портативни електронни устройства. Мобилните телефони, таблетите, електронните четци, слушалките, портативните конзоли за видеоигри и портативните тонколони, които се презареждат с кабел, ще бъдат оборудвани с USB порт вид С, без значение от производителя. Лаптопите също ще би трябвало да бъдат приспособени към условията до 40 месеца от влизането им в действие.

Хармонизира се и скоростта на зареждането за устройства, които го поддържат.

След лятната почивка съглашението би трябвало да бъде утвърдено от Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз. Прилагането на промените ще стартира след 24 месеца. Новите правила няма да важат за устройства, излезли на пазара преди датата на влизането в действие.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР