УС разреши започване на процедура по натурализация на американска баскетболистка

...
УС разреши започване на процедура по натурализация на американска баскетболистка
Коментари Харесай

Център от WNBA придобива българско гражданство

УС позволи започване на процедура по натурализация на американска баскетболистка на позиция център. Става дума за родената на 2 май 1996 година Моник Билингс, висока 193 см.

Предложението за това пристигна от селекционера на женския народен тим Стефан Михайлов, който съобщи: „ Предлагам това заради липса на български ръстови баскетболистки, играещи на позицията център. Мисля, че Билингс може да помогне на женския народен тим в идващите 5-6 години. Така отборът ни ще има опция да употребява класна баскетболистка на позиция, на която няма огромен избор на български състезателки “.

Билингс стартира спортния си път в гимназията Сантяго в Калифорния. Занимавала се и с лека атлетика, като се състезава в дисциплината висок скок. Попада в Топ 30 на най-хубавите гимназиални баскетболистки, а също така изкарва и експериментален интервал в всекидневен лагер на девическия народен тим (до 18 години) през 2014 година

Натрупва опит в колежанското състезание с екипа на UCLA, като през първия си сезон попада в идеалния тим на конференция Pac-12. Във втората си година води тима си до присъединяване във финалите на Първа Дивизия в NCAA, само че отборът й губи в осминафиналите от Тексас. Тя е водач на UCLA по битки, дабъл-дабъл и битки в нахлуване. През 2018 година попада в Драфта на женската НБА и е определена във втори кръг от Атланта. През сегашния сезон с тима на Дрийм записва приблизително по 9.0 точки и 8.6 битки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР