US Open, полуфиналИга Швьонтек – Арина Сабаленка 3-6 6-1 6-4Ига

...
US Open, полуфиналИга Швьонтек – Арина Сабаленка 3-6 6-1 6-4Ига
Коментари Харесай

Швьонтек показа защо е №1 и ще играе на финал в Ню Йорк


US Open, полуфинал
Ига Швьонтек – Арина Сабаленка 3-6 6-1 6-4


Ига Швьонтек може и да не изигра най-силния мач в кариерата си, само че показва шампионски темперамент за доста, доста сложен триумф над Арина Сабаленка, който я прати на финала на US Open – 3-6 6-1 6-4.

Световната №1 редуваше възхитителни геймове с непредвидени спадове в представянето си, само че съумя да обърне дуела освен от сет пасив, само че и след две изоставания с пробив в решаващата трета част.

„ Опитах да въвеждам първите сервиси, тъй като тя беше доста нападателна на вторите. Дори да я пробих няколко пъти във втория сет, тя сервираше добре и считам, че се е подобрила в този аспект от играта си. Не чаках от себе си да се върна в мача, само че резервирах вяра, “ сподели топ поставената след края на дуела.

И двете тенисистки не влязоха в срещата с най-силния си тенис, само че Сабаленка се възползваше по-успешно от вторите сервиси на съперничката си и се пребори за три пробива, които ѝ подсигуряваха преднина в резултата.

След като напусна корта сред сетовете обаче Швьонтек се завърна преобразена.

„ Преди в такива обстановки единствено плачех в тоалетната, удовлетворена съм, че в този момент ги употребявам, с цел да премислям над проблемите в играта – върнах се на корта с нова концепция. Срещу нея би трябвало да бъдеш нападателен и да я изтласкваш обратно, тъй като другояче нямаш късмет. В първия сет нямах силата за това, “ описа тя на корта след последната точка.

Промяната пристигна най-много в началния удар на двукратната шампионка от Ролан Гарос. Тя вкара 94% от първите си сервиси и завоюва 82% от разиграванията, когато това се случваше – в това време Сабаленка заигра главно на втори сервис и това рефлектира върху таблото. “

Началото на третата част ни предложи нов поврат в събитията. Този път състезателката от Беларус употребява почивката, с цел да напусне корта и при завръщането си заигра с възобновена експанзия. В същото време за първите два гейма Швьонтек позволи шест непредизвикани неточности и ранният пробив стана факт.

При 0-2 Ига увеличи внезапно равнището и съумя да изравни, само че нов спад я сложи за повторно в догонваща позиция за 2-4. След това обаче конспирация съвсем нямаше – 16 точки от общо 20 до края на срещата приключиха в нейна изгода и мястото ѝ на финала бе обезпечено.

Там тя ще срещне Онс Жабур, която по-рано преодоля Каролин Гарсия с лекост. Ига Швьонтек ще бъде първата представителка на страната си, която ще играе в дуела за трофея на US Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР