US Open, осминафиналФрансис Тиафо – Рафаел Надал 6-4 4-6 6-4

...
US Open, осминафиналФрансис Тиафо – Рафаел Надал 6-4 4-6 6-4
Коментари Харесай

Тиафо! Последният американец на US Open отстрани Надал


US Open, осминафинал
Франсис Тиафо – Рафаел Надал 6-4 4-6 6-4 6-
3

Изключително първокласен мач от Франсис Тиафо и най-голямата победа в кариерата му – 6-4 4-6 6-4 6-3 над Рафаел Надал и място на четвъртфиналите на US Open.

Последният представител на домакините в схемата блесна пред препълнения „ Артър Аш “ и наруши съвършения баланс на Рафаел Надал на шампионати от Шлема за 2022.

Надал изигра най-силния си дуел от началото на конкуренцията, само че и това не бе задоволително против окриления американец.

Тиафо бе доста, доста впечатляващ от ретур и създаваше доста главоболия на Рафа при всеки втори сервис. Дълбоките му и мощни посрещания постоянно бяха надграждани със също толкоз мощни форхенди в някой от ъглите на корта или с излизания на мрежата.

Предвид този факт, за Матадора не бе по никакъв начин добре, че вкара едвам 51% от първите си сервиси в дуела. Надал бе заставен да увеличи скоростта на вторите си начални удари и това докара до 9 двойни неточности.

Другото решаващо оръжие на Франсис през днешния ден бе бекхендът, с който постоянно забързваше внезапно темпото по диагонала и поставяше испанеца в доста мъчно състояние.

Носителят на 22 трофеи от Големия шлем приключи с 33 уинъра и 26 непредизвикани против внушителните 48 уинъра и 28 непредизвикани от Тиафо.

Рафа не бе надалеч от поврат. В началото на четвъртия сет поведе с пробив в гейм, който се организира по време на стартирането на покрива над оборудването. Тиафо изрази бурно недоволството си от това, че се е разсейвал в подобен значим миг и играта не е била прекратена, за което получи публично предизвестие.

Отговорът обаче бе мигновен – фантастичните ретури на Тиафо доведоха до рибрейк. Добри сервиси го измъкнаха от 15-40 за 3-3, след което в дълъг гейм с редица изумителни отигравания поведе с 4-3.

При 5-3 Франсис изстрелваше зрелищен уинър след зрелищен уинър и още веднъж проби – този път за успеха.

В идващия кръг той ще играе против Андрей Рубльов.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР