US Men’s Clay Court Championship, полуфиналиФрансис Тиафо – Хайс Брауер

...
US Men’s Clay Court Championship, полуфиналиФрансис Тиафо – Хайс Брауер
Коментари Харесай

Франсис Тиафо ще играе с Ечевери на финала в Хюстън


US Men’s Clay Court Championship, полуфинали

Франсис Тиафо – Хайс Брауер 6-4, 6-1

Томас Мартин Ечевери – Яник Ханфман 6-3, 6-4

Франсис Тиафо се приближи до първата си ATP купа на клей, побеждавайки Хайс Брауер на полуфинала в Хюстън. Американецът известни усложнения в първия сет, само че във втората част надигра изрично международния №123 и още веднъж зарадва почитателите в Тексас.

Тиафо бе по-стабилен на начален удар, като записва повече асове (5-4) и по-малко двойни неточности (1-4). Полуфиналистът от US Open завоюва 87% от точките си на първи сервис (20/23) и беше безукорен при възможностите си за пробив (4/4), до момента в който Бреуер не стигна до нито един брейкпойнт в хода на дуела.

Началото бе равностойно, като в първите шест гейма пред никой от съперниците не се откри опция за пробив. Впоследствие обаче доста по-агресивната и динамична игра на Тиафо се отплати. Американецът реализира първия пробив в мача, който след това затвърди и направи резултата 5-3 в своя изгода. Този брейкпойнт се оказа единственият в сета и международният №15 завоюва откриващия сет с 6-4.

Във втория сет Тиафо заигра с доста повече самочувствие и реализира ранен пробив, след който поведе с 2-0. Брауер редуцира пасива си, само че това бе последният положителен миг за него в днешния дуел. Втората ракета на Съединени американски щати не даде повече геймове до края и победи с 6-4, 6-1 след едвам 59 минути на корта.

Другият финалист в Хюстън ще бъде международният №73 Томас Мартин Ечевери, който надви в два сета над Яник Ханфман.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР