Уругвайските национали Единсон Кавани и Хосе Мария Хименес може да

...
Уругвайските национали Единсон Кавани и Хосе Мария Хименес може да
Коментари Харесай

Уругвайски национали може да отнесат сериозно наказание

Уругвайските национали Единсон Кавани и Хосе Мария Хименес може да получат наказване от ФИФА до шест месеца прекъсване на спортните права, оповестява RMC Sport.

Националният тим на Уругвай не съумя да се класира за осминафиналите на Световното състезание по футбол в Катар след загуба от Гана с 0:2. Уругвайците можеха да излязат от групата, в случай че бяха отбелязали един гол, поради головата разлика, само че съдията подмина противоречива обстановка за дузпа в самия завършек на срещата, което отприщи гнева на уругвайците. Кавани бе измежду най-дейните, като ритна ВАР монитора, а Хименес несъзнателно удари представител на ФИФА.

ФИФА уведоми Уругвайската футболна федерация, че има време до 9 януари да показа своята версия за събитията. Окончателното решение на Дисциплинарната комисия на ФИФА ще бъде известно в края на февруари.

Отбелязва се, че ФИФА има два разновидността за наказване на националния тим на Уругвай. Ако организацията приложи параграф 12.3, тогава играчите ще получат премахване за 10-15 мача на националния тим, а в случай че се приложи параграф 12.4, играчите няма да могат да играят освен за националния тим на Уругвай, само че и за своите клубове - Кавани за Валенсия, а Хименес за Атлетико.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР