Уругвай победи Саудитска Арабия с минималното 1:0 и си осигури

...
Уругвай победи Саудитска Арабия с минималното 1:0 и си осигури
Коментари Харесай

Уругвай също ще играе осминафинал

Уругвай победи Саудитска Арабия с минималното 1:0 и си обезпечи присъединяване на осминафиналите на Световното състезание по футбол.

Победата на урусите значи, че и домакинът Русия сигурно ще бъде участник в идната фаза на шампионата. Двата отбора имат по 6 точки след два мача, като се изправят един против различен в разногласието за първото място след 5 дни.

В воин за южноамериканците се трансформира Луис Суарес. Звездата на отбора вкара победното попадение в своя мач №100 за родината. По този метод той се трансформира в единствения уругвайски състезател вкарвал гол на три Световни шампионати.

Срещата стартира равностойно, само че последователно Уругвай заигра по-добре. Първата добра обстановка за урусите пристигна в 13-та минута, когато Касерес подаде към Кавани, само че нападателят на ПСЖ насочи доста неприятен удар от дребното наказателно поле и топката прелетя високо над вратата.

Десет минути по-късно играчите в небесносини екипи стигнаха до гол, който по сходство на мача с Египет падна от корнер. Карлос Санчес центрира, а вратарят Мохамед Ал-Оваис направи извънредно груба неточност разминавайки се с топката. Тя попадна в Луис Суарес, за който не бе проблем да я прати в опразнената врата за 1:0.

След гола Уругвай одобри играта в своята половина разчитайки на контраатаки и Саудитска Арабия бе отборът, който диктуваше играта. Единственото по-добро състояние бе за арабите. Хатан Бабри имаше отличен късмет да изравни, само че ударът му от чиста позиция не уцели рамките на вратата.

През втората част Уругвай още веднъж играеше внимателно, само че поглеждаше по-често към вратата на Саудитска Арабия.

Добри обстановки се откриха пред Суарес, Лаксал и Санчес, само че топката по този начин и не влизаше във вратата. Най-доброто състояние пристигна пет минути преди края, когато останал самичък против вратаря, Единсон Кавани не съумя да означи.

Така с две минимални победи и без да свети изключително, двукратният Световен първенец Уругвай стига до елиминационната фаза на трети следващ Мондиал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР