Урсула фон дер Лайен ще започне кампанията си за втори

...
Урсула фон дер Лайен ще започне кампанията си за втори
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен ще започне кампания за втори мандат начело на Брюксел

Урсула фон дер Лайен ще стартира акцията си за втори мандат като ръководител на Европейската комисия в понеделник, като желае още пет години отпред на Европейски Съюз изпълнителен шеф с акция за увеличени разноски за защита, усъвършенствана конкурентоспособност на бизнеса и зелени политики.

Бившият немски министър на защитата, който беше необикновен избор да оглави комисията, когато беше определен през 2019 година, насочи Европейски Съюз през ковид пандемия и експлоадирането на пълномащабната война на Русия против Украйна, налагайки цялостни промени в политиките на блока в региона на опазването на здравето, стопанската система, енергетиката и сигурността.

Нейната дясноцентристка Европейска национална партия (ЕНП) води в социологическите изследвания преди Изборите за Европейски парламент през юни, прогноза, която, в случай че се трансформира в резултати, ще му даде правото да предложи своя водещ претендент за началник на идната комисия. Ако завоюва поддръжката на водачите на Европейски Съюз, фон дер Лайен ще би трябвало да завоюва мнозинс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР