Урните ни станаха като матрьошки – отвориш я, а вътре

...
Урните ни станаха като матрьошки – отвориш я, а вътре
Коментари Харесай

Стига с тия избори, да минем на жребий

Урните ни станаха като матрьошки – отвориш я, а вътре друга урна – напряко за идващите избори.

Едно време роднините от село ти кажат, че ще се върнат да се видите отново на идващите избори и ти си удовлетворен, ухилен, години няма да се виждате; в този момент си звучи като опасност напряко, какво е това нещо тука – през няколко месеца да се виждате!

След като на Зеленочорапски му се услади да ръководи през служебни гълъби, а и на чебурашката в кремъл ѝ е добре по този начин – тук да няма кабинет, а служителят му да ръководи на ръчен режим, ще би трябвало или да се кротнем (както обикновено), да махнем с ръка и да си кажем успокояващата мантра: „ тука е по този начин “, или да вземем да сменим системата. 

Някой незабавно ще кажат „ аферим, време ни е за президентска република “. А, нема потребност! Султан, цар и правешки цървул към този момент сме си имали. Фигура, която по този начин мазно сплотява и трите, не ни би трябвало. 

И тъй като има единствено две партийни обединения, които не са метастази на БКП/ДС, то е ясно, че и на соколите, тиквите, чалгарите, алените, лилавите и путинистите също им изнася каквото там каже господарят в москва, да се случва. И, нали разбирате – до момента в който кукловодите водят куклите, все ще форсираме мотора на изключена скорост. Още 15 пъти да създадем избори, все същото ще е.

Всеки ден да ги вършим, все тая. 

Затова предлагам да въведем изборът на държавно управление да се реализира чрез чоп всред пълнолетното население на България. Повече шанс ще извадим, в сравнение с залагайки на партийните централи и техните претенденти – най-малкото, чисто математически, ще имаме по-голям късмет в ръководството ни да има по-малко нарушители, разследвани, осъждани и обвинени участници в ОПГ-та. 

Второ: ще вдигнем равнището, даже да стартираме да вкарваме единствено приключили 8 клас. Те най-малко ще се стараят да се държат добре, а не с разкопчаните ризки (като сегашните) да се шляпат гордо по тумбаците и да се псуват ведро, все едно са в кръчмата на площада. А, в случай че стартираме с жребия, то е ясно, че ще влизат и висшисти, и среднисти, въобще… ще вдигнем равнището. 

Трето: по-зле няма да стане, това най-малко е ясно. 

Четвърто: в България въпреки всичко има българи, на които им пука и са подготвени да работят, просто системата е преднамерено счупена по избран метод, че да може чукундурите да пускат единствено себеподобни чукундури в политиката, от които чакат да се държат и крадат като тях. 

Ако си началник на чукундурите и крадците ще очакваш в политиката да влизат други чукундури и крадци, с цел да имаш малко „ мръсотийка “ за тях, да ги държиш с нещо, с информация за кражбите им. Те са удовлетворени, че краднат, ти си удовлетворен, че имаш с какво да ги държиш изкъсо… à са мръднали, à си им издал кирливите ризи. Кой би желал да пусне в политиката чисти хора, на които им се работи и не умеят да крадат? Именно. 

Ето по тази причина е добре да стартират да влизат и инцидентни хора. И като споделям инцидентни, имам поради в действителност инцидентни, тъй като в този момент – като кажеш, че някой е „ инцидентно попаднал в политиката “, имаш поради, че е осмоъгълен негодник, а другояче на всички ни е ясно, че няма нищо СЛУЧАЙНО в попадането му в политиката. 

И, до момента в който сме на тематиката с некадърните крадци и крадливите чукундури…

Знаете ли за какво вършат каквото си желаят? 

Защото им се разминава. 

Ето да вземем за пример у нас има партии и партийни водачи, които нямат проблем да изричат неистини. Справка на платформата „ Лъжеш ли? “ посочила, че тука едни „ политици “ изричали неистина почти всякога, когато им се отваряла устата за друго с изключение на да кихнат. И лъгали за елементарно проверими неща, само че разчитали, че електоратът (a.k.a. биомасата) има вяра без да ревизира (и са били прави). 

И още две партии са упоменати в шампионата по лъжене, само че за тях си знаем от години.

И? 

Нещо да се е трансформирало? Някой да им е потърсил сметка? За покачване на обвиняване и дума не може да става. Децата гледат, учат се, че по този начин се печели – с неистини и измами, възрастните и те гледат и цъкат с език, усещат се балъци, в случай че са били почтени. Керванът си върви.

А единствено за съпоставяне: една медия цитира един министър и за ТОВА една компания реши да я съди за 1 милион. 

А пък преди има-няма три години, при започване на Коронавирус пандемията, шефката на Фармацевтичния съюз предизвести, че би трябвало да се направи нещо, тъй като може да останем без медикаменти и прокуратурата ѝ повдигна обвиняване, че всява суматоха. Човек ще си каже, че в москва са специализирали. 

Но за всеобщи неистини от политици към българския народ… тишина и понякога се чуват щурци. 

Това е другото ми предложение: за политически неистини – санкция! Ама не каква да е, тъй като те са богати (как с едната заплата… те си знаят), а съгласно банковите им сметки – %. Кой ще ги глобява обаче… акълът не ми го побира. 

Ето да вземем за пример, знаехте ли, че при започване на века един финландец на име Ансси Ваньоки е бил санкциониран със €116 000. Словом: 100 и шестнайсет ХИЛЯДИ евро. Карал е с 85 км/ч в зона за 60 км/ч. 

Това не значи, че всеки, който надвиши с 25 километра в час, ще получи такава санкция. Във Финландия санкциите се дефинират освен съгласно тежестта на нарушаването, само че и съгласно размера на месечния приход на нарушителя. ПРОЦЕНТ. Богатите заплащат повече от бедните за едно и също. 

Иначе всеки паралия ще си каже: „ аз съм богат, мога да си го разреша “, ще си прави каквото желае и ще си заплаща (звучи ли ви познато?).

Ансси Ваньоки е бил началник на NOKIA и по тази причина санкцията му е била гигантска. 

Сега си представете какво щеше да му се случи в България. И вие ли си представяте по какъв начин си заплаща на патрулка да го ескортира, да си джитка по околовръстното и да размазва други коли? Или може би е щял да си има синя лампа в колата и някоя полицайка да му замита следите? 

Кой знае?

Важното е, че имаме варианти, от които да си изберем по какъв начин да си наредим изборната/жребийната система и по какъв начин да сложим филтър на устите на политиците, тъй като всяването на суматоха и разделянето на народа в никакъв случай не е било толкоз огромно. Хората започнаха да се ненавиждат между тях, вместо доста по-практичното – да ненавиждат политиците. 
_________________

P.S. И за образованието ще би трябвало да създадем нещо, тъй като чужденците просто не могат да спрат да ни се ВАЗХИЩАВАД ↓↓



Коментар под вест, че Меси ще напуща ПСЖ и евентуално ще се връща в „ Барселона “. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР