Уринарните инфекции са много затормозяващи – натиск или спазми в

...
Уринарните инфекции са много затормозяващи – натиск или спазми в
Коментари Харесай

Как да избегнем сезонната инфекция на пикочните пътища?

Уринарните инфекции са доста затормозяващи – напън или конвулсии в долната част на корема, парене при уриниране, чувство за ненапълно изпразване на пикочния мехур – все неприятни признаци, които ни носят голям дискомфорт. Понякога инфекциите на пикочните водят до затруднения, могат да станат хронични и да се появяват още веднъж и още веднъж.

Ако в миналото сте страдали от сходни инфекции, всички тези неща, най-вероятно към този момент са ви известни. Но знаете ли, че уринарните инфекции си имат обичан сезон?

Последните изследвания демонстрират, че през летния сезон инфекциите на пикочните пътища бележат своя пик, като това важи, както за дамите, по този начин и за мъжете. Стандартно обаче, заради характерната си анатомична конструкция, дамите са по-засегнати от тези инфекции. Късата уретра и перинеум при дамите улеснява бактериите, причиняващи инфекции, като E.coli, да навлязат в пикочните пътища и да се размножат. А по-късно следват мъчителните признаци и честото подскачане до тоалетната.

Но не би трябвало да се предаваме толкоз елементарно – лятото е обичаният сезон освен на бактериите, само че и на хората! Сезонът на ваканциите, слънцето и морето не трябва да бъде помрачаван от нищо. Затова вземете нещата в свои ръце. Предприемете някои съответни стъпки, които ще ви оказват помощ да предотвратите появяването на уринарните инфекции.

Ето кои са те:

1. Приемайте повече течности

Смята се, че една от главните аргументи за зачестяване на уринарните инфекции през лятото, е дехидратацията. Високите температури могат да ни обезводнят по-бързо, без даже да видим. През този интервал тялото ви се нуждае от повече вода, с цел да изхвърли бактериите и в случай че не консумирате задоволително течности, ще станете по-податливи на инфекции на пикочните пътища.

В резултат на дехидратация и по-високите температури на околната среда, може да изпитате промени в навиците си за уриниране през лятото. Ако посещавате тоалетната по-рядко от нормално, това може да е знак, че би трябвало да увеличите приема на течности.

2. Останете сухи и поддържайте добра хигиена

Повишеното количество пот, което тялото създава през по-топлите сезони, основава удобна среда за напредък на бактерии. Носенето на тесни облекла от изкуствена материя може да усили потенето. Ако е допустимо, носете единствено памучно долни дрехи и избягвайте долни дрехи вид „ танга “ или така наречен „ прашки “. Смята се, че този вид долни дрехи може да помогне за преместването на бактерии от аналната област, до отвора на уретрата. Сменяйте мокрите бански незабавно откакто си тръгнете от плажа или басейна. Взимайте си чести душове, само че не използвайте антибактериални прапарати за интимната си зона. Уринирайте преди и след секс. А откакто употребявате тоалетната, постоянно избърсвайте начело обратно.

3. Приемайте растителни добавки

Ако сте склонни към постоянно повтарящи се инфекции на пикочните пътища, с изключение на на горните препоръки, би трябвало да заложите и на спомагателни помощници – растенията. Сигурно сте осведомени с вълшебните свойства на алената боровинка и нейното и неповторимо деяние върху здравето на уринарния тракт. Нейните свойства са потвърдени, а екстрактът от алена боровинка е главната съставна част на множеството хранителни добавки, предопределени за профилактика и съпътстващо лекуване на уринарния тракт. Червената боровинка не разрешава на бактериите да се прикрепят към пикочния мехур и уретрата, те не могат да се размножат и по този метод се изхвърлят с урината. Червената боровинка съдържа антиоксиданти, които имат антибактериални и противовъзпалителни свойства. Според проучванията, приемът на дестилат от алена боровинка понижава риска от инфекции на пикочните пътища с до цели 50%!

Но алената боровинка надалеч не е „ повсеместен войник “ против инфекциите на пикочните пътища. Съществува една билка, която има доста по-комплексно деяние върху уринарния тракт и работи по едно и също време на всички фронтове.

Чували ли сте за бучу? Бучу е южноафриканско растение с скъпи дейни съставки, спомагащи здравето на уринарния тракт.

Проучваната демонстрират, че бучу има антибактериални, антиинфекциозни и противогъбични свойства. Билката е записана публично във Великобританската фармакопея, като средство за лекуване на цистит и други инфекции на пикочните пътища. Тъй като убива патогенните бактерии, се счита, че растението е в положение да се оправи независимо с източника на зараза на уринарния тракт.

Бучу работи дейно и за облекчение на мъчителните признаци, има дейно удобно деяние при неспокойствие на пикочния мехур. Диуретичните му свойства спомагат за повишение на отделянето на урина. По този метод, бучу подтиква организма да отстранява непотребната вода и му разрешава да отмие неприятните бактерии. Бучу работи върху целия уринарен тракт и се употребява при инфекции на пикочния мехур (цистит), уретрата, простатата и бъбреците.

е комбинирана хранителна добавка, употребена за облекчение признаците на цистит и други инфекции на пикочните пътища, бъбреците, както и при чести позиви за уриниране. Благодарение на съдържащите се в него екстракти от бучу, алена боровинка, бяла бреза и мечо грозде, е в положение да работи на няколко равнища. Той въздейства върху възпалението, върху причинителя на инфекцията и също така се употребява дълготрайно и превантивно, против хронични появи на уринарни инфекции.

Вече знаете по какъв начин да се предпазите от уринарни инфекции в сезона на положителното въодушевление! При всички случаи обаче, в случай че получите признаци на цистит и други уринарни инфекции, вземете ограничения допустимо най-скоро. Нелекуваната зараза може да се придвижи до бъбреците и да аргументи затруднения. Освен всичко, може да се трансформира доста елементарно в хронична такава.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР