Ураганният вятър в събота бил отнесъл камион с ремарке пред

...
Ураганният вятър в събота бил отнесъл камион с ремарке пред
Коментари Харесай

Янко Харалампиев от КАТ-Враца: Вятърът отнесе камион пред очите ни

Ураганният вятър в събота бил отнесъл камион с ремарке пред очите на началника на група „ Пътен контрол” към „ Пътна полиция” - Враца Янко Харалампиев, научи BulNews.bg. Самият той описа, че стихията била невиждана, а транспортните средатва нямали никакъв късмет да останат на пътя.
„ Отидохме да контролираме придвижването на пътя сред Враца и Мездра поради обърнати бусове. Докато правехме протоколи видяхме по какъв начин към нас напълно постепенно идва един камион с ремарке, което безусловно беше повдигнато и обърнато от вятъра “, описа началникът.
Шофьорите, които са били пометени от стихията не са карали с превишена скорост, таман противоположното, считат от пътна полиция.
Данните от КАТ-Враца за съботния ден за интервала от 12.40 до 21 часа сочат, че през тел. 112 в полицята в града са получени общо 37 сигнали за скъсани електропроводници, паднали дървета, електрически стълбове, билбордове, обърнати коли, счупени витрини на търговски обекти, висящи ламарини и отнесени покриви. Двама индивида са потърпевши от паднали предмети и посетили центъра за незабавна здравна помощ, един леко и един тежко ранен, без заплаха за живота.
Обърнати от вятъра по време на придвижване на пътя Враца-Мездра в региона на бензиностанция „ Ромпетрол “ са два тежкотоварни автомобила до 10 тона и едно товарно ремарке. Те са отстранени от платното от екип на „ Пътна помощ “ и са им издадени протоколи за ПТП с материални вреди.
Катаджиите са получили сигнал, че на ул. „ Поп Сава Катрафилов “ е паднало дърво върху преминаващ лек автомобил, който е без застраховка „ Автокаско “. За вреди, нанесени в паркирано положение на пътно транспортно средство не се издава протокол за ПТП, а жителите непосредствено декларират вредите пред застрахователите, изясни Харалампиев. При нужда по искане на застрахователя се показва служебна записка за скоростта напразно от Регионалния център по метеорология във Враца, който се намира в кв. „ Кулата “ на влизане вдясно и спомагателна информация на тел. 0887 20 26 52.
Измерената най-висока скорост напразно в метеорологичната станция е била 118 км/час, като е допустимо на други места в града и по път Е-79 да е била и по-голяма.
Съвместно с АПИ са подхванати ограничения за ограничение придвижването на товарни МПС по Е-79, като колите били спирани на Ботевград и Монтана от 13 до 15 часа - часовете с най-силни пориви напразно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР