Ураганна буря, примесена със силен дъжд и зловещи светкавици, за

...
Ураганна буря, примесена със силен дъжд и зловещи светкавици, за
Коментари Харесай

СНИМКИ показват какви големи поразии направи тропическата буря, ударила Гоце Делчев

Ураганна стихия, примесена със мощен дъжд и злокобни светкавици, за по-малко от половин час връхлетя Гоцеделчевско и нанесе огромни вреди. Както БЛИЦ писа след бурята градът и близките села бяха безусловно като след бомбардировка.

Има свалени по земята ламарини от покриви, изкоренени многогодишни борове, елхи и други дървета по пътя за гърменското село Дъбница и гоцеделчевските села Борово и Баничан.

По първична информация гръмотевица е паднала в село Мосомище, в резултат на което имало и потърпевши, оповестяват локални поданици, представени от " Булфото ".

Над 70-годишна елха в двора на болница " Иван Скендеров " в Гоце Делчев е изкоренена от мощния вятър и се е стоварила върху част от родилното поделение в болничното заведение.


Многогодишни дървета са изкоренени в двора на здравното заведение и в градската част, които са прекъснали електрически кабели. Аварийни групи с техника на община Гоце Делчев, ПБЗН и противопожарна защита са струпани в гоцеделчевската болница и на всички горещи точки в града и съставните села на общината, които започнаха отстраняването на рисковите дървета и парчета.


Бедствието е нанесло вреди и на селскостопанската продукция, която е в разгара на растежа си. Цели ниви с царевица, тютюн, домати и други култури са повалени на земята.


Снимки: Булфото
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР