Урагани като „Ирма черпят сила от морската вода с температура

...
Урагани като „Ирма черпят сила от морската вода с температура
Коментари Харесай

Урагани като "Ирма" черпят сила от морската вода с температура 25-26 градуса

Урагани като „ Ирма " черпят мощ от морската вода с температура 25-26 градуса. Това изясни в ефира на Нова телевизия „ Здравей, България " климатологът Симеон Матев.

И посочи, че въпреки всичко освен температурата на водата е определяща. Глобалното стопляне води до много по-интензивни и по-чести стихии с подобен темперамент, съобщи Симеон Матев.

Ураганът „ Ирма " ще продължи да отслабва, ще се реалокира на север и северозапад, а до няколко дни ще доближи даже централните елементи на щатите, само че много по-слаб. Що се отнася до изтеглянето на океана, Симеон Матев изясни, че това е резултат на извънредно ниското налягане в окото на бурята.

" То засмуква вода към себе си, а тази вода няма от кое място да пристигна другаде с изключение на от околната простор. Когато окото се реалокира на друго място, тази вода се разтича и се връща на местата, от които е пристигнала. Това не е тъкмо цунами, като това след земетресение. Големият проблем при този вид стихии е, че може да нанесе вреди от мощен вятър, интензивни дъждове и високи талази ", изясни климатологът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР