Ураганен вятър и силни порои предизвикаха куп щети в Смолянско

...
Ураганен вятър и силни порои предизвикаха куп щети в Смолянско
Коментари Харесай

Ураган отнесе три коли в Пампорово, едната е пловдивска СНИМ...

Ураганен вятър и мощни порои провокираха куп вреди в Смолянско в последното денонощие. Силният вятър с проливен дъжд с гръмотевици чупеше като клечки дърветата, описаха очевидци, които са били в курорта Пампорово.



Три коли са премазани от паднали върху тях големи ели, на паркинга пред хотел " Камелия " в курорта Пампорово. " Вътре имаше ваучър и хора непрекъснато излизаха на паркинга, дървото се стовари към 3 часа през нощта, когато хора си тръгваха от купона и се качваха в коли на паркинга ", оповестяват очевидци. Смачканите коли са на хора и компании от Харманли, Пловдив и Бургас.



Силният вятър е счупил доста дървета на още няколко места в курорта. До късния следобед се отстраняваха паднали дървета и камъни на доста места по пътища в цялата област, заяви дежурният от Областно пътно ръководство. Много пречупени и паднали дървета има в региона на Пампорово, прохода Превала и Смолянски езера, както и в Баните, Момчиловци.

Навсякъде пътноподдържащите компании разчистват и пътищата са проходими, сподели дежурният. Продължава да се работи за разчистването на свлачище от камъни на пътя преди рудоземското село Елховец, къдете е затворена едната лента. По знамение няма потърпевши хора. 

фотографията е илюстративна
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР