Ураганът от трета категория Йън се засилва. Днес той достигна

...
Ураганът от трета категория Йън се засилва. Днес той достигна
Коментари Харесай

Жителите на щата Флорида в тревожно очакване на бурята Йън

Ураганът от трета категория Йън се ускорява. Днес той доближи крайбрежията на Куба с ветрове до 200 километра в час и аргументи огромни вреди в провинция Пинар дел Рио в западната част на страната. Очаква на следващия ден да връхлети Флорида, оповестява БНР.

Жителите на щата Флорида в обезпокоително очакване на бурята към този момент от дни се запасяват с храна, вода и пълнят чували с пясък.

Прогнозите за в този момент са, че Йън ще се ускори още повече над топлите води на Мексиканския залив и ветровете ще доближат до 225 км/час, преди да стигнат до сушата.

Късно довечера се чака във Флорида да се усетят ветрове със силата на тропическа стихия, които през нощта до сряда сутринта ще преминат в мощен вихър освен със мощен вятър, само че и с талази по-високи от 3 метра.

Най-вероятно регионите на Тампа и Санкт Петербург ще бъдат първите, които ще бъдат наранени от силата на връхлитащата буря. Според статистиката и изчисленията на експертите вихър с такава мощност не е имало от 1921 година насам.

След изключителното състояние, оповестено в целия щат, губернаторът на Флорида е издал заповеди за наложителна или доброволна евакуация на към 2,5 милиона поданици.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР