Ураганът Орлийн достигна сила от 4 степен, докато се насочваше

...
Ураганът Орлийн достигна сила от 4 степен, докато се насочваше
Коментари Харесай

С приближаването си към Мексико ураганът Орлийн набира мощ


Ураганът Орлийн доближи мощ от 4 степен, до момента в който се насочваше към северозападното тихоокеанско крайбрежие на Мексико сред туристическите градове Масатлан и Сан Блас, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

След като се трансформира в вихър през вчерашния ден, Орлийн бързо усили мощта си и съгласно Националния център за ураганите (НЦУ) на Съединени американски щати в ранните неделни часове скоростта на съпътстващите го ветрове доближи до 215 км/ч.

Според прогнозите бурята ще премине около островите Мариас по-късно в неделя и ще се насочи към рядко обитаемата, осеяна с лагуни част от континенталната част до понеделник вечерта или при започване на вторник.

Орлийн е с център на към 170 км югозападно от Кабо Кориентес - точка на сушата, която се вдава в Тихия океан южно от Пуерто Ваярта - и се движи на север със скорост от 11 км/ч рано в неделя.

НЦУ заяви, че бурята евентуално ще се ускори още през днешния ден, след което ще стартира да отслабва с приближаването си към сушата.

Пуерто Ваярта затвори пристанището си за придвижване на кораби и лодки още през вчерашния ден като защитна мярка.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР