Ураганът Орлийн днес достигна тихоокеанското крайбрежие на Мексико в близост

...
Ураганът Орлийн днес достигна тихоокеанското крайбрежие на Мексико в близост
Коментари Харесай

Ураганът Орлийн достигна тихоокеанското крайбрежие на Мексико

Ураганът Орлийн през днешния ден доближи тихоокеанското крайбрежие на Мексико наоколо до туристическия град Масатлан, заяви Българска телеграфна агенция.

Орлиийн загуби част от силата си, откакто мина през островите Мариас – някогашна затворническа колония, която се е трансформирала в туристическа дестинация. 

По данни на Националния център за ураганите (НЦУ) на Съединените щати тази заран ветровете на урагана са се намалили до 140 км/ч., когато той е достигнал сушата на към 75 километра югоизточно от Масатлан. 

Властите на крайбрежните щати Халиско и Синалоа преустановиха образователните занятия в някои градове, затвориха пристанищата и подготвиха убежища. Предупреждението за вихър е в действие в региона сред градовете Масатлан и Сан Блас.

Пристанищата на Масатлан и Пуерто Ваярта бяха затворени за кораби, а военноморските сили на Мексико оповестиха, че пристанищата Масатлан, Сан Блас и Нуево Ваярта са затворени за дребните плавателни съдове. 

Орлийн може да провокира „ кални свлачища, повишение на равнището на реките и потоците и наводнения в ниско разположените региони “, заяви Националната комисия по водите на Мексико.

НЦУ заяви, че ветровете със мощ на вихър се разгръщат на 30 километра от окото на бурята, а ветровете със мощ на тропическа стихия – на 110 километра. 

В неделната заран бурята доближи мощ от четвърта степен, а непрекъснатите ѝ ветрове доближиха 215 км/ч.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР