Ураганът Милтън удари с пълна сила крайбрежието на Съединените американски

...
Ураганът Милтън удари с пълна сила крайбрежието на Съединените американски
Коментари Харесай

Българи зад Океана: Ураганът "Милтън" е по-голям от България

Ураганът " Милтън " удари с цялостна мощ крайбрежието на Съединените американски щати, като след това отслабна до стихия от трета категория при навлизането си в сушата. Двама български жители, живеещи в засегнатите региони, споделиха своите усещания от естественото злополучие в ефира на предаването " Здравей, България ".

Пламен Петков, който живее в град Сарасота, описа за обстановката към дома си: " Аз съм в къща на един етаж, само че тя е на относително висока надморска височина, тъй че не чакам наводнения. Около къщата има няколко паднали дървета. Около 6:00 часа българско време имаше мъртвило, тъй като бяхме в окото на бурята ". Петков добави, че макар мощта на урагана, неговото домакинство към момента разполага с електричество и течаща вода, което дефинира като извънредно за сходно злополучие.

От своя страна, Георги Фешев, който се намира в град Орландо - на повече от 220 километра от епицентъра на бурята, разказа ситуацията към себе си: " Всичко се клати, даже колата, в която се намирам. Самият вихър е по-голям от България. Той носи със себе си огромна водна маса от Океана ".

Въпреки че ураганът " Милтън " е измършавял до трета категория при навлизането си в сушата, той продължава да съставлява сериозна опасност за жителите на засегнатите региони. Местните управляващи приканват популацията да следва прецизно инструкциите за сигурност и да остане на несъмнено място до прекосяването на бурята.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР