Ураганът Милтън удари Флорида. След като попадна на сушата, силата

...
Ураганът Милтън удари Флорида. След като попадна на сушата, силата
Коментари Харесай

Ураганът „Милтън” удари Флорида

Ураганът „ Милтън " удари Флорида. След като попадна на сушата, силата на стихията понижа до стихия от трета степен. Над един милион и 600 хиляди души в щата са без ток. Около 125 домове са разрушени. Има данни за ранени хора. Съобщава се и за смъртни случаи, породени от предшестващо „ Милтън " торнадо.

На този стадий управляващите приканват хората да не напущат домовете си, тъй като времето за евакуация е изтекло и всяко излизане на открито може да бъде съдбовно. „ Силата напразно може и да понижава, само че не и заплахата. Увеличава се количеството дъжд, има риск от животозастрашаващи наводнения. Трябва да стоите на място, не излизайте на открито. Добрата вест е, че над 70 000 души са в укритията сега, което значи, че хората са се вслушали в апелите за евакуация ", уточни Даян Крисуел от Федералната организация за изключителните обстановки.

Това е третият вихър, който сполетява щата от началото на годината. Флорида към момента се възвръща от бурята „ Хелийн ", при която починаха над 200 души.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР