Ураганът Лейн напредва към Хавай и предизвиква наводнения и свлачища

...
Ураганът Лейн напредва към Хавай и предизвиква наводнения и свлачища
Коментари Харесай

Ураганът Лейн напредва към Хавай и предизвиква наводнения и свлачища по пътя си

Ураганът Лейн напредва към Хавай и провокира наводнения и свлачища по пътя си. До часове се чака осторвите да бъдат ударени от най-мощните ветрове на разразилата се стихия, оповестява БНР.

Ураганът Лейн наводни елементи от Хавай, до момента в който напредва със животозастрашаващи ветрове, стихия и дъжд. Пикът на бедствието се чака до часове. Центърът на бурята е категория 2 и сега е на към 180 благи южно от Хонолулу, като се реалокира рисково покрай централните острови, включительно Оаху и Мауи.

Хавай - най-големият остров във веригата е наводнен най-силно от дъжда. Последните дни преваляванията предизвикаха съществени наводнения, свлачища и затворени пътища. Петима туристи са избавени на косъм от наводнената квартира, в която са били настанени, оповестяват локалните управляващи.

Лейн ще продължи да основава многочислени рискове в обособени елементи на островите през уикенда, споделят специалистите, в това число поради мощните ураганниветрове, поради които бурята доближава застрашителни размери.

Очакванията са за ветрове, които ще се движат най-Малко със 74 км/ч и ще връхлетят елементи от островите Оаху, Мауи, Ланай и Молокай в идващите часове.

Ураганът Лейн удря, до момента в който хората на остров Мауи се занимават с спомагателна заплаха: черен огън, който провокира насилствена евакуация към курортната зона на Лахайна.

Федералните служби също се приготвят за връхлитането на бурята. На Хавай се откриват приюти за незабавна помощ, затварят се някои държавни учебни заведения и редица държавни служители излизат в насилствен отпуск, до момента в който бедствието отмине.

В центъра на Червения кръст в последните часове са били настанени над 1 500 души. Авиокомпаниите пък анулираха полетите си до островите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР