Ураганът Ирма е засегнал сериозно централната част на Куба с

...
Ураганът Ирма е засегнал сериозно централната част на Куба с
Коментари Харесай

Куба омаломощи Ирма по пътя и към Флорида

Ураганът Ирма е засегнал съществено централната част на Куба с пориви напразно, достигащи 260 км/ч, заяви кубински метеоролог в ефира на публичната телевизия, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Най-тежко наранени са централните провинции Камагуей и Сиего де Авила, само че поради огромната си повърхност стихията е усетена и от провинция Лас Тунас, на изток, до намиращата се 400 км западно провинция Вийя Клара.

Източникът не даде повече детайлности за ситуацията на острова, през чиято територия за пръв път от 1932 година минава " окото " на толкоз мощен вихър. При прекосяването си през Куба обаче Ирма загуби мощ и бе намален от най-високата пета в четвърта категория, заяви ДПА.

Бурята се движи на запад-северозапад с към 19 км/ч. Очаква се по-късно през днешния ден да се обърне на север и евентуално да доближи Флорида на следващия ден заран. Заради Ирма локалните управляващи към този момент започнаха най-мащабната евакуация на население поради злополучие в историята на Съединени американски щати.

На 660 000 поданици на метрополията Маями-Дейд е подредено да изоставен региона, близо 9 милиона души може да останат без ток, а всички поданици на Флорида са предизвестени да бъдат подготвени да бягат. Около 6 милиона души живеят по траекторията на урагана, която предвиждат експертите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР