Ураганът Ирма е от категория 5, което означава, че е

...
Ураганът Ирма е от категория 5, което означава, че е
Коментари Харесай

Ето как изглежда ураганът Ирма отвътре. Видео от борда на самолетите на NOAA и от МКС

Ураганът Ирма е от категория 5, което значи, че е извънредно рисков. Националната метеорологична работа (NWS) на Съединени американски щати заяви, че бурята е с устойчиви ветрове от 300 км в час. Това значи, че Ирма към този момент се подрежда измежду най-силните урагани (според скоростта на вятъра), регистрирани в миналото.

Интересно е по какъв начин наподобява ураганът от вътрешната страна. Националната океанска и атмосферна администрация (NOAA) наскоро изпрати в самата Ирма своите " ловци на урагани ", самолета Lockheed WP-3D Orion.

Самолетът с название " Кермит " (вижте куклата, висяща покрай прозореца) снима видео на своя път в урагана Ирма, като фрагментите демонстрират окото на бурята от вътрешната страна. Видеото демонстрира и " резултата на стадиона ", при който облаците, които заобикалят окото, се простират нагоре, придавайки на бурята форма на спортната сцена.

Външните камери на Международната галактическа станция уловиха още една трагична панорама към урагана Ирма, който се спуска към крайбрежията на Карибския басейн на 6 септември. Мощната стихия визира няколко острова, продължавайки на запад. Ирма се чака да донесе мощен вятър и дъжд на няколко острова в Карибите през идващите няколко дни с капацитет да се отрази и на полуостров Флорида до края на седмицата.



Източник: НаукаOFFNews

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР