Ураганът Иън се засили до четвърта категория по петстепенната скала

...
Ураганът Иън се засили до четвърта категория по петстепенната скала
Коментари Харесай

Ураган от четвърта категория връхлита Флорида

Ураганът Иън се ускори до четвърта категория по петстепенната канара на Сафир-Симпсън, приближавайки се към западния бряг на Флорида , съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на синоптиците.

Американският Национален център за ураганите заяви през днешния ден сутринта, че скоростта на съпътстващите ветрове доближава 220 км/ч, а " окото " на извънредно рисковата стихия е на към 125 километра в посока запад-югозапад от Неапол, Флорида . Иън се движи на север със скорост от 17 км/ч.

Властите предизвестиха за допустимо рисково неспокойствие, което ще засегне гъсто обитаемото крайбрежие на Мексиканския залив – от плажа Бонита до региона на Тампа.

Ветровете и дъждът във Флорида започнаха да се ускоряват ден откакто Иън връхлетя Западна Куба, оставяйки целия остров без електричество.


Жителите на югоизточния американски щат се втурнаха да покриват своите къщи и скриха скъпите си движимости на горни етажи. Най-малко 2,5 милиона поданици на Флорида се изтеглиха по разпореждане на управляващите в очакване на мощна стихия, мощни ветрове и наводнения.

Центърът за ураганите предвижда, че Иън ще връхлети югозападното крайбрежие на Флорида през днешния ден следобяд.

Скоростта напразно в щата надвишава от 3 ч. сутринта 63 км/ч - прага за обозначаване на стихия. Скоро се чака да задухат и ураганни ветрове.

  " Това е стихия, която е животозастрашаваща " , предизвести на конференция губернаторът на Флорида Рон Десантис.

Движението на Иън над Мексиканския залив се забави, което разреши на урагана да набере мощ и да засегне по-широк регион.

Издадено е предизвестие за вихър в градовете Форт Майърс, Тампа и Сейнт Питърсбърг. Възможно е те да бъдат ударени от мощен вихър за първи път от 1921 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР