Ураганът Делта се засили до трета категория по петстепенната скала

...
Ураганът Делта се засили до трета категория по петстепенната скала
Коментари Харесай

Ураганът Делта се засили до трета категория и наближава САЩ

Ураганът Делта се ускори до трета категория по петстепенната канара на Сафир-Симпсън. Това заяви Националният център на Съединени американски щати за ураганите, представен от Франс прес.

Метеоролозите позволяват, че Делта може да стане още по-мощен, преди да стигне през днешния ден територията на Съединени американски щати. Съпътстван от ветрове със скорост 185 километра в час, в 21.00 по Гринуич ураганът се намираше на към 500 км от щата Луизиана.

Щатът още не е възстановил понесените през август вреди от урагана Лора, един от най-жестоките, връхлитали в миналото района. Губернаторът Джон Бел Едуардс прикани за допустимо най-голяма зоркост и разгласи, че в помощ на популацията са мобилизирани 2400 души от Националната армия.

В сряда Делта донесе в Мексико мощни ветрове и наводни улиците с проливен дъжд, аргументи голям брой пакости, само че наподобява се размина без жертви, отбелязва Агенция Франс Прес.

Делта е 26-ата стихия със лично име през този извънредно многолюден ураганен сезон в Атлантика, по време на който към този момент са счупени редица върхове. Поради привършване на листата с плануваните имена метеоролозите започнаха да употребяват букви от гръцката писменост, припомня организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР