Ураганът Айда, който помете крайбрежието на Мексиканския залив в САЩ

...
Ураганът Айда, който помете крайбрежието на Мексиканския залив в САЩ
Коментари Харесай

Ураганът „Айда“ може би ще е най-скъпо струващото природно бедствие

Ураганът " Айда ", който опустоши крайбрежието на Мексиканския залив в Съединени американски щати през уикенда, може да се трансформира в най-скъпо струващото метеорологично злополучие, заяви Организация на обединените нации през днешния ден, приветствайки обстоятелството, че ограниченията за предварителна защита фрапантно са лимитирали жертвите.

Луизиана и Мисисипи към момента вършат равносметка на вредите от бедствието, породено от мощната стихия от категория 4, която налетя тъкмо 16 години откакто ураганът „ Катрина “ опустоши региона.

" Има възможност икономическите разноски да бъдат по-високи от тези при „ Катрина ", " сподели Петтери Таалас, който оглавява Световната метеорологична организация (СМО) на Организация на обединените нации, пред кореспонденти в Женева.

Той уточни като илюстрация „ огромните вреди за електрическата система в Луизиана “.

Досега „ Катрина “, която погуби повече от 1800 души и унищожи огромни елементи на Ню Орлиънс, се смяташе за най-скъпото злополучие, обвързвано с метеорологичните феномени.
 В Ню Орлийнс полицейски час, Луизиана се готви за месец без ток и вода след урагана Айда В Ню Орлийнс полицейски час, Луизиана се готви за месец без ток и вода след урагана " Айда "
От нощес в американския град Ню Орлийнс е в действие полицейски час, съобщи Франс прес. Ураганът " Айда " аргументи гибелта на четирима души,...

Един нов отчет на СМО, който изследва смъртността и икономическите загуби от изключителни метеорологични, климатични и водни ексцесии сред 1970 и 2019 година, откри, че „ Катрина “ е провокирала съвсем 164 милиарда $ стопански загуби.

За момента ураганите „ Харви “ и „ Мария “, които вилняха през 2017 година, се считат за второто и третото най-скъпо злополучие, като са нанесли вреди надлежно за 97 и 69 милиарда $.

Taaлас сподели, че евентуално ще отнеме месец или повече, преди да бъде направена цялостна оценка на загубите, породени от „ Айда “. Но той приветства, че усъвършенстваните системи за ранно предизвестие и отбрана от наводнения, както и процедурите за евакуация наподобява са избавили доста животи.

„ Добрата вест, когато става въпрос за " Айда ", е, че жертвите спрямо „ Катрина “ са доста по-малко “, уточни той.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР