Управниците от региона се обединяват за нова кауза - разширяването

...
Управниците от региона се обединяват за нова кауза - разширяването
Коментари Харесай

Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново

Управниците от района се сплотяват за нова идея - разширението на граничния пункт Малко Търново-Дерекьой

Километрични опашки имаше и през днешния ден на българо-турската граница при Малко Търново. Семейства чакаха с часове да преминат пункта, а задръстването нищо чудно да продължи цялостен вечер, тъй като потенциалът на пункта е прекомерно дребен, с цел да поеме трафика.

Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново-Дерекьой е построен преди пет десетилетия със напълно друга концепция и пропускливост. Днес е тотално неефикасен.

Кметът на близката община Илиян Янчев от години сигнализира, че е нужно незабавно разширение на пункта. Преди няколко дни той получи поддръжката на сътрудниците си от Бургаска област и се чака след изборите концепцията да бъде сложена съществено на масата.

Искането е освен за разширение на ГКПП-то, само че и за построяването на четирилентов път до Малко Търново.

" Днес, когато в края на празниците всички се прибират нямам думи, с които да изкажа какво виждам по снимкитеи какъв брой дълго в действителност не виждат границата хората - за в този момент три часа, какъв брой още не знам! Чакат майки с деца, бременни дами, възрастни хора...И всички са толкоз изтощени и ядосани от очакване часове наред, че си мисля с този хъс и негативна сила биха създали една сериозна първа копка за разширението на КПП-то в случай че имаха по една кирка. Следващите празници и пътувания най-малко да не оставят такава горчилка в хората. Така ли наподобява една европейска граница!? Срамота е! ", напис ядосан пост Илиян Янчев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР