Управляващото мнозинство в лицето на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ, както

...
Управляващото мнозинство в лицето на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ, както
Коментари Харесай

ДПС и ГЕРБ-СДС започват разговори с Асен Василев за проектобюджета на държавата

Управляващото болшинство в лицето на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ, както и Движение за права и свободи, стартират диалози за плана за държавен бюджет за 2024 година с финансовия министър Асен Василев. Това разгласи ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски, като уточни пред кореспонденти , че са се срещали по въпроса за параметрите по проектобюджета . „ След диалози с ГЕРБ по тематиката ще кажем дали ще подкрепим бюджет 2024 година “, уточни Пеевски.

По думите му е имало среща с ръководителя на бюджетна комисия Йордан Цонев и Асен Василев в Народно събрание. “Ще се проведат диалози с нашите специалисти и финансовия министър, допускам ще има и такива сред ГЕРБ и министъра и по-късно ще седнем да беседваме по тематиката ”, изясни Пеевски. " Бюджет в този му тип няма да го подкрепим. Финансовият министър Асен Василев да си го преправи преди първото четене, с цел да не се постанова да гласуваме срещу ". Въпреки това обаче, бюджетът няма да е причина държавното управление да падне, разяснява по-рано пред кореспонденти в Народно събрание и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него дълговата рецесия е реалност.

" От тук насетне и ние имаме виновност, в тези 3 година се направиха всички вероятни нелепости и по тази причина страната е на тоя безпорядък. В момента всичко е олевяло и предлага максимума, а няма събираемост и вложения. Няма нищо, което да ни даде учредения да кажем: " Догодина ще сме по-добре ", изясни той.

И изясни, че настояванията им за пари за локалната власт са за всички общини, само че " в случай, че чертата в бюджета излиза и той е реален ". Иначе - 3 година нямаше нищо в общините, могат да изкарат още една, добави Борисов. Ние сме споделили, че ще поддържаме единствено неща, които считаме за верни, добави Борисов на въпрос ще отдръпват ли поддръжката си към кабинета.

" Не съм склонен с тези задължения. Трябва да взимаме толкоз дълг, колкото имаме да връщаме остарял. Това е почтено към внуците и младежите. Тези пари не сме ги изработили. Асен Василев не ги е събрал ", уточни водачът на ГЕРБ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР