Управляващото мнозинство се боричка за това как да разпредели властта,

...
Управляващото мнозинство се боричка за това как да разпредели властта,
Коментари Харесай

Нинова: Сглобката разпределя властта, иска да овладее съдебната система и регулаторите

Управляващото болшинство се боричка за това по какъв начин да разпредели властта, по тази причина и не виждаме нито едно огромно изпълнено предпочитание на тяхната коалиция - Шенген, еврозона, правосъдна промяна. Това съобщи в ефира на бТВ лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Бюджетът на Асен Василев социалистката дефинира като " счетоводство ".

" В този бюджет същестувва единствено счетоводство, няма никаква политика. Дават се повече пари, само че качеството на живот не се покачва. "

И даде образци - в образованието се наливат още средства, само че качеството му не се покачва. Решението на Българска социалистическа партия е известно - да има единствено един учебник по предмет. В опазването на здравето също се усилват средствата, само че смяна няма. По отношение на демографската политика страната продължава да заплаща по няколко инвитро процедури за двойките с репродуктивни проблеми и след това ги оставя те да заплащат скъпите способи за забременяване.

" Част от предложенията ще подкрепим. Може приходите ни да са най-високо растящи в Европейски Съюз, само че още си оставаме най-бедни в Европа ", означи тя.

Лидерката на Българска социалистическа партия разяснява и измененията в Конституцията, като означи, че работата по тях стартира едвам в този момент - въпреки да минаха на първо четене в комисии.

" Нито един от текстовете на първо четене в плана за промени в Конституцията няма да остане същият. Част от предложенията за промени в Основния закон са от компетентността на Велико Народно заседание и те бъдат оповестени от противоконституционни в Конституционния съд ", счита тя.

От левицата са поканили 60-70 души от 7-мото Велико народно събрание, които са взели участие в основаването на настоящия главен закон, с цел да почерпят депутатите от техния опит за най-спорните проблеми.

" Нямат потенциал да трансформират главния закон. Целта е да овладеят правосъдната система. И регулаторите. Може ли да си разпределяш самостоятелни регулатори на три, сред трите партии? И изявление - ние би трябвало да сложим политически лица там ", възмути се Нинова.

Всъщност Българска социалистическа партия е участвала многократно в сходни схеми за разпределение на регулаторите в последното десетилетие, включително с ГЕРБ и Движение за права и свободи, и във връзка с актуалното управление на правосъдната система. Забележката за политическите лица се отнася към предложение на Кирил Петков, съгласно който назначението на специалисти отпред на регулаторите води до неизясненост на политическата отговорност.

На записка на водещите, че до неотдавна левицата е управлявала с ПП-ДБ, тя означи:

" Тогава управлявахме, с цел да разграждаме модела ГЕРБ и Борисов. Сега те работят с модела ГЕРБ и Борисов, прибавиха си и Движение за права и свободи. "

Според Нинова решението да се наложи такса за импорт на съветски нефт е било освен антибългарско, само че и антиевропейско.

" В желанието си да санкционират Русия и да се покажат като огромни европейци, държавното управление вкара и такса за транспорт на съветски газ. " Булгартрансгаз " натрупа загуба от над 200 млн. лева, Русия няма да ни заплати дължимите ни 2 милиарда лева "

Според нея разновидността България да получи достъп по Шенген по въздух е " насмешка, трохи, унизително за България "

" Ние от дълго време сме изпълнили критериите за Шенген. Две страни не са Европейски Съюз. Освен, че сме изпълнили тези задължения, нито една друга държваа не са добавени спомагателни условия. Ако ни оставят условия за бежанци, парадокс, никога да не се поддава българското държавно управление и българското болшинство. Само да се закичат, че сме влезнали в Шенген по въздух. Трябва да влезем в Шеншен по суша, там е търговията и обменът на артикули, огромните опашки с български камиони ", означи тя.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР