Управляващото мнозинство отнема председателството на Възраждане върху Комисията за контрол

...
Управляващото мнозинство отнема председателството на Възраждане върху Комисията за контрол
Коментари Харесай

Управляващото мнозинство отнема председателството на "Възраждане" върху Комисията за контрол над службите за сигурност

Управляващото болшинство лишава председателството на " Възраждане " върху Комисията за надзор над службите за сигурност. Това излиза наяве от план на решение за промени в Правилника за организацията и активността на Народното събрание, оповестен на интернет страницата на Народното събрание, съобщи " Фокус " .

Проектът на решение е импортиран от водачите на евроатлантическото болшинство Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Атанас Атанасов.

През предходната седмица ръководителят на Народното събрание Росен Желязков разгласи, че Николай Дренчев от " Възраждане " ще ръководи комисията. Припомняме, че председателството се реализира на ротационен принцип.

Пеевски изиска обаче в петък председателството на " Възраждане " да бъде отнето под предлог, че е застрашена за националната сигурност. Той дефинира третата политическа мощ като " проруска партия ".

С плана на решение водачите на ръководещите политически сили оферират ротационният принцип да отпадне. Те показват, че комисията не провеждала постоянно своите съвещания, не внасяла отчети по доклади и законопроекти, а постоянно била и бойкотирана, съгласно тях съзнателно, с цел да не може да приема решения.

Предлага се Народното събрание да дефинира със свое решение непрекъснат ръководител и членове на комисията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР